SEÇİMİN KAZANANI ÇİÇEKÇİLER OLDU

Yerel seçimlere sayılı günler kala belediye başkan adaylarının seçmenlere çiçek dağıtması en çok çiçekçileri sevindirdi.

Tarih: 21.03.2024 09:56
SEÇİMİN KAZANANI ÇİÇEKÇİLER OLDU

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Seçim çalışması yapan Belediye Başkan adaylarının yerel seçimlerde seçmenlere çiçek dağıtması çiçek satışlarını artırdığını ifade eden Çiçekçi esnafı, satışların iki katına çıktığını söylediler.

Çiçekçiler,” Yerel seçimlere sayılı günler kala biz çiçekçiler seçim öncesi iyi satış yaptık. Yerel seçim çalışmaları yapan partilerin Belediye Başkan adayları yoğun çiçek alımı yaptılar. Satışlarımız iki katına çıktı.  Sektörümüzde yüzümüzün güldüğü günler var. Bu günlerden birisi de 5 yılda bir yapılan yerel seçimler var. Bu seçimlerde daha faza çiçek satışı gerçekleştirdik.   İşlerimiz yoğun olduğu için cebimize belli miktarda para girdi. Bereket versin.  Aileye bereket ve şans getirdiğine inanılır. Çiçeğin bakımı oldukça kolaydır.   Bizim normalde yaptığımız satışların iki katı satış olmakta, gül başta olmak üzere. En çok değer gören kırmızı gül olmakla birlikte diğer çiçeklerimize de rağbet olmaktadır. Gülün yanı sıra papatya, lilyum, şebboy, lale, kasımpatı çeşitleri, frezya, nergis ilgi görmekte. Mayıs ayında şimdi anneler günü var. Önceki özel günlere göre Anneler Günü’nde alternatifler çok olduğu için daha fazla yoğunluk oluyor. Anneler gününde talep fazlalaşıyor, çünkü sevgililer gününde insanlar sadece eşlerine çiçek alıyor ama anneler gününde kayınvalideler, anneler ve eşleri gibi birçok alternatif var. Yelpaze genişlediği için bizim işlerde biraz daha yoğunlaşıyor. Özel günlerin vazgeçilmezi olarak genelde orkideler çok satılıyor, gösterişli görüntüleriyle öne çıkıyorlar ve en çok tercih edilenlerden biri. Bizim kesme çiçeklerden hazırladığımız buketler var, bunlara da talep fazla. Onun dışında salon çiçekleri var, onlarda daha uzun ömürlü olma özelliği ile daha fazla tercih ediliyor. Bu sene fiyatlar geçen seneye oranlar biraz yükseldi, ama her bütçeye uygun çiçek düzenlemesi yapıyoruz. Herkesin hediye olarak çiçek tercih edebilmesi için fiyatları uygun tutmaya çalışıyoruz. “