Şehidin çeşmesini kuruttular!

AFAD Lojmanlarının bahçesine Şehit Polis Memuru Nejat Uzun anısına yaptırılan çeşme, bakımsız ve tahrip olmuş hali ile büyük tepki çekiyor. Özellikle şehidin meslektaşları, vefasızlık karşısında kahroluyor?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Şehidin çeşmesini kuruttular!

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da bir terör operasyonu sırasında şehit düşen Özel Harekat Polisi Nejat Uzun anısına yaptırılan çeşme, şimdilerde bakımsızlık nedeniyle kaderine terkedilmiş durumda. Şehidimizin kemiklerini sızlatan görüntüler, başta meslektaşları olmak üzere duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor.

Aslen Ankara Elmadağ doğumlu olan Nejat Uzun, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü´nde görevli Polis memuruydu. 28 Mayıs 2000 tarihinde Erzurum´da Hizbullah´a ait bir hücre evine yapılan operasyon sırasında özel tim ekibine balkondan 2 el bombası atılması sonucu şehit oldu. Mesai arkadaşları, kahraman Özel Harekât Polisimiz Nejat Uzun´un anısına, AFAD Özel Harekât Şube Müdürlüğü´nün tam karşısında bulunan AFAD lojmanlarının bahçesine bir çeşme yaptırdılar. 17 Haziran 2000 yılında yaptırılan çeşme, şimdilerde virane görüntüsü ile şehidimizin kemiklerini sızlatıyor. Çeşmenin aşırı derecede tahrip olduğunu, yapının büyük hasar gördüğünü, aynı zamanda suyunun da akmadığını dile getiren meslektaşları, yetkililere seslenerek, yardım talebinde bulundular.

?BU ÇEŞME ONUN BİZE EMANETİ GİBİYDİ?

Şehit Özel Harekât Polis Memuru Nejat Uzun anısına yol üzerine inşa edilen fakat AFAD Lojmanları çevre düzenlemesi sırasında bahçe duvarlarının iç kısmında kalan ?Şehit Çeşmesinin? kaderine terk edilmiş halde olduğunu gören meslektaşları, yetkilerin bu duruma acilen bir çözüm üretmesini istiyorlar. Şehit çeşmesini ?Bize onun bir emaneti gibiydi? diyerek nitelendiren Polis meslektaşları,  bakımsızlıktan viraneye dönmüş anıtı gördükçe kahrolduklarını ifade ettiler.  Bu durumdan bir hayli rahatsız olduklarını belirten Meslektaşları, ?Bu çeşme Bizim arkadaşımızın emaneti gibiydi.  Bizim de en değerlilerimizden birisi fakat artık ne suyu akıyor, ne de fark ediliyor. Bakımsızlıktan, ilgisizlikten viraneye dönmüş durumda.  Yapı çok büyük ölçüde hasar görmüş.  Suyu dahi akmıyor. Bu yapıyı böyle görmek bizi çok etkiliyor, çok üzülüyoruz. Yetkililerden çeşmeye sahip çıkılması noktasında yardım bekliyoruz. Şehidimizin emaneti olarak gördüğümüz bu çeşmenin suyunun yeniden akmasını istiyoruz? diyerek duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

RESTORASYON TALEBİ

Şehit Çeşmesinin aslına uygun bir şekilde restore edilerek vatandaşın hizmetine geri kazandırılması, suyunun yeniden akması ve çevre düzenlemesinin yeniden yapılması talebinde bulunan Şehidin polis arkadaşları ve bölge halkı, kimsenin varlığından haberdar olmadığı, sahipsiz kalan çeşmenin daha iyi bir yerde konumlandırılabileceğine dikkat çektiler. Bu kapsamda Erzurum Valisi Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´den destek bekleyen bölge halkı ve şehidimizin meslektaşları Şehit Özel Harekât Polis Memuru Nejat Uzun´un çeşmesine sahip çıkılmasını istediler.