Şehir esnafının AVM rahatsızlığı!

MNG Alışveriş Merkezi´nin hizmete açılması ile birlikte caddelerin boşaldığına dikkat çeken şehir esnafı, yaklaşan kış mevsimi öncesinde zor durumda kaldıklarını dile getirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Şehir esnafının AVM rahatsızlığı!

 

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´da bulunan mevcut alışveriş merkezlerine bir yenisinin eklenmesi ile şehrin adeta boşaldığını ifade eden Giyim Mağazası İşletmecisi Esnaf Yasin Demir, şuanda sadece yerli halkın kendilerinden alışveriş yaptığını belirtti. Öğrenciyi bekleyen esnafın, AVM´nin açılmasıyla adeta avucunu yaladığını kaydeden Demir, havaların giderek soğuması ve kış mevsiminin gelmesiyle yerli halkında AVM´yi tercih edeceğini belirterek, bu durumun kendilerine çok sayıda müşteri kaybettireceğini ifade etti. Şuan insanların yeni açılan MNG Alışveriş Merkezine adeta akın ettiklerini dile getiren Demir, ?Bizim insanımız yine küçük esnaftan alışveriş yapar durumda, fakat ilerleyen dönemlerde o da olmayacak? dedi.

KÜÇÜK ESNAF TEDİRGİN

Yaklaşan kış mevsimi öncesinde vatandaşların alışveriş merkezlerine yönelmesinin, küçük esnafı zor durumda bıraktığına dikkat çeken Demir, ?Erzurum´da bilindiği üzere zaten iki tane alışveriş merkezi mevcuttu. Şuanda ise onlara bir yenisi daha eklendi. Yeni bir alışveriş merkezi olan MNG Alışveriş Merkezi hizmete açıldı ilimizde.  Alışveriş Merkezi son derece büyük. Biz diğer alışveriş merkezleriyle dahi rekabet edemezken, bu bizi daha çok etkiledi. Alışveriş merkezi açıldığından beri caddeler boşaldı. Küçük esnaf şuan daha da zor bir durumda. Önümüz zaten kış, havalar da giderek daha da soğuyacak. Bu sefer yoğunluk tamamen alışveriş merkezine kayacak. Bu da bizim iş yapamayacağımız anlamına geliyor. Erzurum soğuk memleket, alışveriş merkezleri kapalı alan olduğu için daha çok müşteri çekebiliyor, büyük bir potansiyele sahipler. Biz küçük esnafın böyle bir şansı yok. Şuan kentin yarısından çoğu alışveriş merkezlerine adeta akın ediyor. Şuan bizim insanımız yine küçük esnaftan alışveriş yapar durumda fakat ilerleyen dönemlerde o da olmayacak. Kışın gelmesiyle müşteri sorunu yaşayacağız. Önyüzden küçük esnaf şehirde göz ardı edilmemeli, Erzurum esnafına sahip çıkılmalı. Bunun dışında şartlar bizi zorluyor, iş yapabilmemiz için insanımızdan da biraz daha duyarlılık bekliyoruz? diye konuştu.