Şehir dışından şehir içine darbe

Belirli bir güzergâh üzerinde hizmet veren, belli bir ücret karşılığında yolcu taşıyan özel halk otobüsleri, şehir içi yollarda toplu ulaşım hizmetinin bir parçası olarak kullanılan otobüslerin işlerini yapıyor.

Tarih: 20.12.2023 16:04
Şehir dışından şehir içine darbe

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur BİNGÖL

İlçelerden gelen şehirler arası otobüslerinin şehir içi taşımacılığı yapmasından yakınan Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, valiliğe, emniyete, ulaştırma bakanlığına ve belediyeye defalarca dilekçe yazmasına rağmen kimsenin bu konuyla ilgilenmediğini açıkladı. 

Konuşmasına dışardan gelen özel halk obüslerinin şehir içindeki duraklara girerek yolcu alıp yolcu bıraktığını ifade ederek başlayan Hamza Özkan, “otobüs duraklarına bakıldığında özel halk otobüslerinin yolcu alıp bıraktığını görüyoruz ve duyuyoruz. Durumla alakalı olarak gerekli mercilere başvuru yapıp dilekçe yazıyoruz ama karşılığında ceza yazıldı deniliyor. Deniliyor ama ceza çözüm olmuyor çünkü cezanın faydası olmuyor” dedi. 

Dışarıdan yapılan yolcu taşımacılığına karşı olmadığını fakat taşımacılığın usulüne uygun yapılması gerektiğinin altını çizen Özkan, “gelen otobüsler durması gereken durak dışında durduğu zaman şehir içi otobüslerimiz duraklara giremiyor ve ister istemez sözlü tartışmalar ve kazalar meydana geliyor ve kimse bu duruma duyarlı davranıp bir çözüm bulamadı” İfadelerini kullandı. 

Özkan, “il ve ilçelerden gelen hastalar ve refakatçiler şehir içindeki dolmuşu, otobüsü veya taksiyi kullanmak yerine özel halk otobüsleri getirdiği yolcuyu gideceği yere bırakıyor. Öyle ki Araştırma Hastanesinin önü semt garajı gibi.  İsteğimiz Kars'tan veya başka ilden, ilçeden aldığı kişiyi getirip hastanenin önünde indirmesin. Burada taksicinin, otobüs şoförlerinin ve esnafın ekmeğiyle oynuyorlar çünkü belki gelen vatandaş çarşıdan bir şey alacak, bir yemek yiyecek belki” açıklamalarında bulundu.