ŞEHİR HASTANESİ İÇİN HARCANAN MİLYONLUK YATIRIMLAR SU GİBİ AKTI

Erzurum Şehir Hastanesinin altı başka üstü başka halde olup görenleri hayretlere düşürüyor.

Tarih: 23.06.2023 22:08
ŞEHİR HASTANESİ İÇİN HARCANAN MİLYONLUK YATIRIMLAR SU GİBİ AKTI

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia ASLAN KARAKAŞ

Milyonluk yatırımla yapılan Şehir hastanesinin zemin katının duvarlarından ve tavanlarından sular akıyor.  

Uğruna şehir içindeki hastanelerin kapatıldığı Erzurum Şehir Hastanesinin çatlamış duvarlarından sular akarken Erzurum Şehri hastanesi 2020 yılında yapılırken odaların beş yıldızlı otel konforunda olan  Erzurum Şehir hastanesinin duvarları ve tavanları sos veriyor. 

Erzurum’da etkili olan yağmur nedeniyle yeni yapılan 3 yıllık milyarlık binanın Erzurum Şehir Hastanesi duvarlarından sular akmaya başlarken hastanenin tavanları ve boruların eski kırık olması ise vatandaşları hayretlere düşürdü. 

Erzurum’da gündüz saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları göle çevirirken,  sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Yeni yapılan şehir hastanenin tavanından ve duvarlarından sular boşalıyor. Sağanak yağış nedeniyle hastanenin çatlamış duvarlarından sular aşağı akarken hastanenin duvarları çatlak halinde Dünya standartlarında ileri teknoloji ile donatılan şehir hastanesinin bu gibi görüntüler oluşturması vatandaşların tepkisini çekerken yetkililerin bu soruna biran evvel çözüme kavuşturulması istediler. 

Yeni Şehir Hastanesi, 419 bin metre kare alana 4 blok şeklinde inşa edildi. Bin 570 yatak kapasitesi, 39 ameliyathanesi, 44 diyaliz yatağı, 272 yoğun bakım yatağı, 36 görüntüleme odası ve 310 poliklinik odası ile Türkiye'nin ve Orta Doğunun en büyük kapasiteli hastanelerinden biri olurken ay şeklinde ki mimarisi ile görenleri adeta büyüleyen Şehir Hastanesi, yaklaşık 3 yıl önce hizmet vermeye başlamıştı. 

Şehir Hastanesindeki A, B, C ve D bloklarının toplam hasta yatağı kapasitesi 850. Bunlardan ayrı 221 yoğun bakım kapasitesi var. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bitince tek kişilik odalarla birlikte bizim şehir hastanesi kampüsümüzün toplam yatak sayısı bin 569 oluyor. Yani bizim bir dönem sıkça telaffuz ettiğimiz 1200 dediğimiz yatak sayımız, toplam 1569 oluyor ki bu da Türkiye'de çok çok önemli bir rakam.