Şehir Hastanesinden 91’lik kansere altın vuruş

Erzurum Şehir Hastanesi Cerrahi Onkoloji Doktoru Mehmet Hamdi Sakarya, karın ağrısı şikayetiyle gelen 91 yaşındaki hastayı, uyguladığı cerrahi müdahale ile sağlına kavuşmuş bir şekilde taburcu etti.

Tarih: 30.01.2024 15:38 Güncelleme: 30.01.2024 16:05
Şehir Hastanesinden 91’lik kansere altın vuruş

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

Erzurum’un Pasinler İlçesinde yaşayan 91 yaşındaki İhsan Arslan karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede kolon kanseri olduğunu öğrendi. Kalbindeki pil nedeniyle müdahale edilemesi zor gözüyle bakılan Arslan’a, oğlunun yaptığı araştırmalar neticesinde Şehir Hastanesi Cerrahi Onkoloji Doktoru Mehmet Hamdi Sakarya'ya ulaştı. 

İlerlemiş Lokal ileri kolon kanseri nedeniyle Şehir Hastanesine Müracaat eden İhsan Arslan’ın ilk aşamada tahlil ve tetkik sonucunun takibini yaparak başlayan Dr. Mehmet Hamdi Sakarya, hastanın kalın bağırsağında oluşan kanserin ince bağırsaklarına ve karın zarının bir kısmına yayıldığını tespit ederek ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Ameliyatın zaruri olduğunu hasta yakınlarına anlatarak ameliyat için onay aldıklarını dile getiren Dr. Mehmet Hamdi Sakarya, “hastanemize ilerlemiş lokal ileri kolon kanseri nedeniyle müracaat eden Ahmet Arslan’ın yapılan tahlil ve tetkik sonuçlarından sonra ameliyat edilmesine karar verildi" söylemlerinde bulunurken, Yapılan ameliyat sonrası Arslan’ın çok iyi bir yoğun bakım süreci geçirdiğini ve sağlına kavuşarak postoperatif’in 18. Gününde yemeğini yiyerek gezip dolaşabildiğini, en önemlisi ise tuvalete rahatlıkla çıkabildiğini aktardı. 

Dr. Sakarya tarafından Ameliyatı gerçekleştirilen Hastaya, kalın bağırsaklarının üçte birinden fazlasının, ince bağırsakların 1/3’ünün ve peritoneal tutulumlarının alınarak sitoredüktif cerrahisi uygulandı. 91 yaşında olması nedeniyle kemoterapi başlatılamayan Arslan’a uygulanan cerrahi müdahale çok iyi bir şekilde gerçekleşirken sağlıklı bir şekilde evine taburcu edildi. 

Şehir Hastanesinin Şirin babasından Teşekkür

Hastanenin şirin babası olarak gönüllere taht kuran 91 yaşındaki İhsan Arslan, Başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığına kavuştuğu için “önce Allah’ın İzniyle, sonra sizlerin sayesinde biraz daha yaşarız” diyerek bu süreçte kendisiyle yakinen ilgilenen Şehir Hastanesi Cerrahi Onkoloji Doktoru Mehmet Hamdi Sakarya’ya, Sağlık çalışanlarına, sağlık Bakanlığına ve şehir hastanesine teşekkür etti. 

İhsan Arslan’ının oğlu Abdurrahim Arslan’dan, duygu yüklü teşekkür

Karın ağrısı şikâyeti nedeniyle babasını doktor doktor gezdiren İhsan Arslan’ın oğlu Abdurrahim Arslan, yaşlı olması nedeniyle ameliyatı kaldıramayacağını söyledikleri için ameliyat ettirmek istemediklerini dile getirirken, tavsiye üzerine Dr. Mehmet Hamdi Sakarya ile yollarının kesiştiğini ve Dr. Sakarya’nın “senin baban değil benim babam” diyerek eve sağ salim göndereceğinin sözünü verdiğini belirtirken, Sakarya’ya vermiş olduğu sözü tutarak babasını sağlığına kavuşturduğu için teşekkür etti. 

Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Tör’den, Dr. Mehmet Hamdi Sakarya’ya tebrik

Başhekim Dr. İbrahim Tör, “Hastanemize sağlık şikâyeti nedeniyle müracaat eden hastanın, tedavi süresi boyunca yanında olarak, gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyondan ötürü başta Şehir Hastanesi Cerrahi Onkoloji Doktoru Mehmet Hamdi Sakarya’yı ve emeği geçen yoğun bakım  ekiplerini tebrik ediyorum. Teknik imkanlar ve hekim kalitesi açısından çok donanımlı bir hastane olup, halkımıza sağlık alanında en üst ve en gelişmiş seviyede hizmet vermeye devam edeceğiz ve “Erken Tanı Hayat Kurtarır” ifadesiyle de her geçen gün verdiğimiz sağlık hizmetlerini artırarak yola devam edeceğiz”. Söylemlerinde bulundu.