Şehir Hastanesinin Gebe Okulu Faaliyeti

Erzurum Şehir hastanesi, 20022 tarihinden itibaren hizmet veren Gebe Okulu eğitimlerine devam ederek mezunlarını veriyor.

Tarih: 25.01.2024 14:37
Şehir Hastanesinin Gebe Okulu Faaliyeti

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

2024 yılı 15. Dönem mezunlarını verdiğini paylaşan Erzurum Şehir Hastanesi yaptığı paylaşımında Hastane bünyesinde faaliyet gösteren gebe okulunda anne ve baba adaylarının eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belgelerini aldıklarını ifade ederken, eğitime katılan tüm anne ve baba adaylarına teşekkür ederek sağlıklı günler dilediler.

Gebe Okulu Nedir?

22 Mart 2022 yılında Erzurum Şehir hastanesinde hizmet vermeye başlayan Gebe Okulu, gebelik öncesi ve doğum sonrası sürecinin sağlıklı ve bilinçli bir şekilde geçirilmesini eğitimlerle hem sözel hem de görsel eğitim araçları kullanarak uygulamalı eğitimler ile anne adaylarına yardımcı olmaktadır.

Güncel bilgiler ile anne ve anne adaylarını bilinçlendirmek, anne-bebek sağlığını korumak ve sağlıklı nesillerin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Şehir hastanesi 12 seans olarak belirledikleri 3 haftalık eğitim süreci boyunca verilen gebelik eğitiminin sonunda anne adaylarına sertifika vermektedir. 

Gebe Okulu eğitimleri 

Hafta içi Salı ve çarşamba günleri öğleden sonra 13.30-15.30 saatleri arasında, 3 haftalık bir program olarak hazırlanan Gebe Okulunda ise; Üreme organları ve gelişimi, Gebeliğin oluşumu, Gebelikte ve lohusalıkta beslenme, Gebelikte sık görülen problemler, Gebelikte günlük yaşam, Gebelikte yapılan egzersizler, Doğal doğum ve teknikleri, Doğumda nefes teknikleri, Lohusalık bakımı ve aile planlaması Yenidoğan bebek bakımı, Anne sütünün önemi ve emzirme eğitimleri verilmektedir.