Şehir merkezine ilk kar düştü

Erzurum’da il merkezine ilk kar düştü. Birçok semt beyaza büründü, vatandaşlar kar yağışının kısa sürmesine şaşırdı.

Tarih: 07.12.2022 12:21
Şehir merkezine ilk kar düştü

Talha KOCA

Erzurum’da dün sabahın ilk ışıklarıyla başlayan kar yağışı kısa sürede şehrin bir bölümünü beyaz örtüye bürüdü. Ancak kısa sürede eriyen kar, şaşırttı. Vatandaşlar, ilk kar yağışının etkisinin beklenenin altında olduğunu söyledi. 

BAZI ARAÇLAR KARLA KAPLANDI

Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, park halindeki bazı araçları beyaza bürüdü. Vatandaşlar karla kaplanan araçlarını görünce geç gelen kar yağışına sevindi. Dün sabahki kar yağışı ile birlikte, vatandaşlar araçlarının ilerleyen soğuk ve dondurucu günlerde araçlarını koruyabilmek için ve motorları donmaması için otopark arayışına çıktı. 

OTOPARK FİYATLARI AYNI 

Şehrin birçok bölgesinde yer alan ücretli otoparklar geçen seneye oranla fiyatları hemen hemen aynı durumda. Vatandaşlar otopark ücretlerinden memnun durumda. Her türlü şeye gelen zamların, otopark ücretlerine fazla yansımaması da halkı bayağı şaşırttı. Kış mevsiminin, zorlu ve soğuk geçtiği Erzurum’da yer alan belediyelerin karla mücadele ekipleri hazır kıta bekliyor. Başlayan kış mevsimiyle belediye personelleri de kar mesaisine başladı. Yakutiye Belediyesi karla mücadele ekip personellerinden İlhan Koca yağışların etkili olduğu zamanlarda 7/24 var diyeli bir şekilde karla mücadele ettiklerini belirtti. 

HAZIR KITA KAR BEKLİYORLAR

Kar yağışının başlamasıyla hemen yollara çıktıklarını söylen karla mücadele tim personeli İlhan Koca, “Şehrimizde kış mevsimi bayağı zor geçiyor. Vatandaşlar dondurucu soğuktan etkileniyor. Bizlerde belediye personelleri olarak onların karlı ve buz tutan yollarda sorun yaşamamaları için günün her saatinde hazır kıta bekliyoruz. Olası durumda yolları temizleyip, buz tutan yollarda tuzlama çalışması yapıyoruz. Kar yağışı birçok vatandaşı mağdur ediyor. Bizlerde belediye ekipleri olarak onların mağduriyetine en aza indirmek için çalışıyoruz.” dedi.