ŞEHR-İ KADİM'İN GÖNÜL DOSTLARI SERGİSİNİ İSTANBUL’DA AÇTI

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER) Şehr-i Kadim'in gönül dostları 658'den günümüze Erzurumlu manevi şahsiyetler sergisini İstanbul Pendik İlçesinde açtı.

Tarih: 30.04.2023 17:55
ŞEHR-İ KADİM

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Şehr-i Kadim'in gönül dostları kitabında bulunan değerlerin biyografi tanıtım sergisi ve tanıtımını yapmak üzere İstanbul Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği ile Pendik Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ifade eden Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, 244 şahsiyetin yer aldığı serginin İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde serginin açılışı yapılacağını söyledi. 

Toparlak,” Şehr-i Kadim'in gönül dostları  658'den günümüze Erzurumlu manevi şahsiyetler sergisi İstanbul Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği ile Pendik Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleniyor.  244 şahsiyetin yer aldığı Şehri Kadimin Gönül Dostları kitabımızda bulunan değerlerin biyografi tanıtım sergisi ve tanıtımını yapmak üzere İstanbul Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği ile Pendik Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği tanıtım günlerinde tanıtımı gerçekleştirmeye çalışıyoruz.  Şehr-i Kadim'in gönül dostları  658'den günümüze Erzurumlu manevi şahsiyetler sergisi günümüze Erzurum’un Manevi Şahsiyetler’’ biyografi sergisini açtık. Bununla birlikte tarihi mekânları broşür ve dergi ile gelecek nesillere tanıtım yapmak için bugün burada bir araya geldik. Tanıtımını gerçekleştireceğimiz 244 şahsiyetle ilgili tablolarda, her bir şahsiyetin biyografileriyle birlikte tezhip sanatından esintilerini sunduk. Ayrıca Erzurum’un tarihi camileri, köprüleri, tabyaları tarihi yapıtlarla ilgili bir broşür ve 20 sayfalık bir dergi hazırladık. Dergilerde mekânların konumu bilgilerine ulaşabilmek adına kare kod uygulamasına başvurduk. Bununla beraber insanlara daha kola bilgi ve yol haritası noktasında yardımcı olmayı hedefledik. Amacımız; sergimize iştirak edecek tüm katılımcılara şehrimizin değerlerinin bir nebze olsun tanıtabilmektir. Projemiz kapsamında Erzurum haricinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve İstanbul’da sergiler açarak tanıtımları yapmak. Erzurum, sahip olduğu birçok manevi mimarı gibi, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin de farkına tam olarak varabilmiş değil. Derneği kurmaktaki amacımız, manevi mimarlarımızla ilgili olarak Erzurum’da bir farkındalık oluşturmak ve bu değerlere sahip çıkılmasını sağlamaktır. Erzurum’da bu hususta çok ciddi eksiklikler olduğunu hepimiz biliyoruz. İbrahim Hakkı Hazretleri, Erzurumlu olmasına karşın, Erzurum dışındaki illerde çok daha fazla gündeme geliyor ve çeşitli etkinliklerin merkezinde bulunuyor. Biz sahip olduğumuz bu değerlerimizle Erzurum’da da bir enerji oluşturulabileceğini düşünüyoruz.” Dedi.