?Şehrimi ve Kültürümü Tanıyorum?

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, SODES´ten geçen ?Şehrimi ve Kültürümü Tanıyorum? projesi kapsamında ilde ki tüm ilçe ve köylerde ki dezavantajlı çocuklara hem kurs, hem de geziler düzenleyecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Şehrimi ve Kültürümü Tanıyorum?

Nesrin Çetinkaya

İl Kültür ve Turizm Müdür Cemal Almaz, SODES projelerinde asil listeden geçen projelerden birinin kurumlarına ait olduğunu belirtti. ?Şehrimi ve Kültürümü Tanıyorum? projesi kapsamında ilde bulunan tüm ilçe ve köylerde ki engelli, yetim ve şehit-gazi çocuklarına kurslar ve geziler düzenleyeceklerini belirten Almaz, şuanda kursların başladığını belirtti. Gezilerin şimdiden planlandığını belirten Almaz, her ilçede birçok köye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Projenin 1 yıl süreceğini ifade eden Almaz, yaklaşık 20´nin üzerinde kurs düşündüklerini söyledi.

?ŞEHRİMİ VE KÜLTÜRÜMÜ TANIYORUM? PROJESİ

Erzurum´da tüm ilçelere ve köylerde bulunan dezavantajlı çocuklara çeşitli kurslar ve ilde geziler düzenleyeceklerini belirten Almaz, ?Malumunuz SODES projeleri açılandı. SODES projelerinde asil listeden geçen projelerden biri de Kültür Turizm İl Müdürlüğümüzün projesiydi. Projenin ismi; ?Şehrimi ve Kültürümü Tanıyorum.? Bu bir sosyal proje. Projemizin detayına bakacak olursak, gençlerimize çocuklarımıza, özellikle dezavantajlı guruplar yani, yetim, engelli, şehit ve gazi çocukları başta olmak üzere çocuklarımıza çeşitli kurslar ve geziler yapacağız. Şöyle ki, il ve ilçe hiç şehri görmemiş, şehirde hiç tiyatro, sinema görmemiş, şehrin tarihi eserlerini ve yerlerini hiç gezip, görmemiş olan çocuklarımız Tekman, Hınıs, Şenkaya, İspir gibi uzak ilçelerimizde dâhil olmak üzere alacağız, şehre getireceğiz, yedirip, içireceğiz, hem gezecekler, hem görecekler. Bunları gurup şeklinde yapacağız. Birkaç ilçemizde şuanda kurslarımızı açtık, bu kurslar içinde ney, bağlama folklor, gitar kursu ve müzik korosu var. Şuanda 8 ila 10 kursumuz hali hazırda başladı. Gezilerimiz şuanda planlanıyor. Hatta ilk ve sembolik olarak Erzurum´un en uzak köyünden yetim, engelle, varsa şehit-gazi çocuklarını alıp Erzurum´a getireceğiz, misafir edeceğiz. Finalinde çeşitli sunumlar olacak projemizin. Güzel bir gece yapacağız kursiyerlerimize hem bir sertifika töreni, müzik korumuzun yer aldığı güzel bir gece tertip edeceğiz? şeklinde konuştu.

?HER İLÇEDE BİRÇOK KÖYE ULAŞMAYI PLANLIYORUZ?

Projenin yaklaşık 21 yıl boyunca süreceğini kaydeden Almaz, ?Bir de Çanakkale gezisi planlıyoruz. Bu kurslarımızda başarı gösteren ve dezavantajlı bir gurubumuzu Çanakkale´ye götüreceğiz. Bu söylediklerimizin birçoğu başladı, bir kısmı da projelendiriliyor. Projemiz tam 1 yıl sürecek.  Projenin koordinatörü İl Müdür Yardımcımız Handan Güneş. Paydaşlarımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, tüm ilçe kaymakamlıkları, tüm halk eğitimlerle, devlet tiyatroları ile işbirliği içinde olacağız. Her ilçede birçok köye ulaşmayı planlıyoruz. Kurslarımızdan gençler ve çocuklar fazlası ile faydalanacak, bunu yanında yetişkinlere yönelik kurslarımız da olacak. Özellikle kadınlara yönelik çeşitli, sanatsal kurslar düzenleyeceğiz. Her kursumuz en az 3 ay sürecek. Yaklaşık 20´nin üzerinde kurs düşünüyoruz? ifadelerini kullandı.