ŞEHRİN GÖBEĞİNDE WC REZALETİ

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Ayazpaşa caddesindeki WC’lerden esnaf ve vatandaşlar isyan etti.

Tarih: 01.12.2023 16:29
ŞEHRİN GÖBEĞİNDE WC REZALETİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Vatandaşların kullanması için Sosyo-kültürel alana yerleştirilen tuvalet, adeta kullanılamaz halde. Pislik ve koku içinde olan umumi tuvalet, vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından alana yerleştirilen umumi tuvalet, zamanla bakımsız hale geldi. İlgisizlik nedeniyle çevreye pis koku yayan tuvaletler, vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Kentin turist çeken noktalarından olan bölgede ücretsiz umumi tuvaletin bakımsız hali tepkilere neden oluyor. Kullanılmaz haldeki tuvaletin girişine kasalar konulmuş durumda. Hem erkek hem de kadınlar tuvaleti kullanım dışı.

Tuvaletlerinde her gün temizlik yapılmadığı iddia edilirken, tuvaletlerde yeterince peçete, tuvalet kâğıdı ve sabun olmadığı ileri sürüldü. Esnaflar ise tuvaletten gelen kötü kokulardan rahatsız olduklarını dile getirdi.

Bay ve bayan lavaboların sıkıntı olduğunu ifade eden Ayazpaşa Caddesi esnafları, bu sorunun biran evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söylediler.

Esnaf,” Burada bulunan lavaboların elektriği borcundan dolayı ışıkları yoktur. İçerisi zifiri karanlık içerisinde yıllardan beri bu halde. Şehrin göbeğinde lavabolar rezaleti andırıyor. Tuvaletleri çok bakımsız durumda, içerisi rezalet.  Çeşmeler zamanlı zamansız bozuluyor ve tamir edilmiyor, sık sık elektrik kesiliyor. Tuvalette hijyen sıfır derecede. Tuvalet kâğıdı, sabun, kolonya bulunmuyor çoğu zaman. Biz esnaf olarak bu durumdan şikâyetçiyiz yetkililerimizin bu sorunu biran önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.”