Şeker fiyatları tat kaçırdı

Halk arasında şeker bayramı olarak bilinen Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala şeker fiyatları tat kaçırdı.

Tarih: 04.04.2024 14:34
Şeker fiyatları tat kaçırdı

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

10 Nisan Çarşamba günü başlayan Ramazan Ayında sona doğru yaklaşılıyorken, 9 Mayıs Çarşamba günü itibariyle başlayacak olan Ramazan Bayramı’na hazırlıklar başladı.

Erzurum'da, yaklaşan bayram öncesi tatlı ve şekerleme ürünlerinin fiyatlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Vatandaşlar, bayram alışverişlerinde şekerlerin pahalı olması nedeniyle endişe duyuyor.

Ramazan Bayramı’nın olmazsa olmazlarından olan ve Bayram deyince akla ilk gelen Bayram şekerlerinin satışa sunulan fiyatları ise vatandaşın cebini yakıyor. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde yüzün üstünde bir artış yaşanan şekerlerin bu yıl en düşük, kilosu 140 TL’den satışı yapılıyorken, en fazla ise kilosu 300-350 TL’den satılıyor. 

Yine aynı şekilde Erzurum’da bayram öncesi Alınan fındık, Fıstık ve Ceviz fiyatlarında da geçtiğimiz yıla oranla atış yaşanıyorken fıstığın kilosu 140 TL’den, kabuklu Fındığın kilosu 170 TL’den cevizin kilosu ise 250 TL’den satılmaya başladı. 

Satıcılar artan maliyetler ve hammadde fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle fiyatları artırmak zorunda kaldıklarını belirtiyorken, Özellikle enerji ve ham madde girdilerindeki artışın şekerleme sektörünü olumsuz etkilediği ifade ettiler.

Tüketiciler ise, bayram coşkusunu artırmak yerine bütçelerini zorlayacak yüksek fiyatlarla karşılaşmaktan endişe ediyorlar. 

Erzurum'da yaşanan bu durum, bayram alışverişi yapanları alternatif ürün arayışına yönlendirirken, sektör temsilcileri ise maliyetlerin kontrol altına alınması için çözüm arayışlarını sürdürüyor. Ancak, şekerleme fiyatlarındaki bu artışın bayram coşkusunu olumsuz etkilememesi için vatandaşlar ve üreticiler arasında dengeli bir yaklaşımın benimsenmesi bekleniyor.