ŞEKER FİYATLARINDA DÜŞÜKLÜK YAŞANIYOR

Geçmiş yıllarda aratan şeker fiyatları, bu yıl düşmeye başladı.

Tarih: 20.02.2024 10:57
ŞEKER FİYATLARINDA DÜŞÜKLÜK YAŞANIYOR

www.erzurumgunebakis.com/İhsan Kumru

Şeker fiyatlarının düşmesinin arkasındaki gerçek ortaya çıktı. Şeker fabrikaları müşteri bulamadığı için ciddi bir stok sorunu yaşamaya başlarken, fabrikalarda yaşanan stok sorunu da şeker fiyatlarını aşağıya çekiyor.

Şeker fabrikaları, bu yıl talebin ciddi anlamda düşmesinden dolayı şekeri bile satamazken, ciddi bir stok sorunu ile karşı karşıya kaldılar. Fabrikalar ürettikleri şekeri neredeyse satacak müşteri bulamaz hale geldiler. Talebin düşmesi ve stok sorunu da şeker fiyatlarını hızla aşağıya çekiyor. 

Şeker fiyatları çok yükselince insanların alım gücü düştüğünü ifade eden esnaf, marketlerde şeker fiyatlarındaki indirim, kampanyalı satışların bir sonucu gibi gösterilse de aslında şeker fiyatlarını düşürdüğünü söylediler.

Esnaf,”  Şeker fiyatları çok yükselince insanların alım gücü düştü. Kapıya gelip fiyat sorup çıkan çok insan var. Maliyetler çok fazla olduğu gibi karlar da düştü. Esnaf olarak  biz de satış yapamıyoruz.Esnaf imalatta kullandığı ham madde olan toz şekere ulaşamıyorsa ne yapsın? İş yerini mi kapatsın istiyorsunuz? Pastacı, dondurmacı, tatlıcı esnafı, şeker imalatçıları, şekerciler çok zor durumdalar. Hem fiyat hem de ham maddeye erişim anlamında maalesef çok güçlük çekiliyor. Esnaf İş yerini mi kapatsın istiyorsunuz? Pastacı, dondurmacı, tatlıcı esnafı, şeker imalatçıları, şekerciler çok zor durumdalar. Hem fiyat hem de ham maddeye erişim anlamında maalesef çok güçlük çekiliyor.