ŞEKER ZAMMI TAT VERMİYOR!

Geçtiğimiz günlerde gelen zamla birlikte şekere gelen zam sayısı 3 ayda 9’a ulaştı. Bununla beraber Erzurum’a özgü kıtlama şekerinde fiyatları arttı.

Tarih: 18.08.2023 23:27
ŞEKER ZAMMI TAT VERMİYOR!

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan Kumru

Bir torbası 130 ila 140 TL arasında satılan Erzurum kıtlama şekerinin torbası 155-160 TL oldu. 

Erzurum Muratpaşa Mahallesi’nde kıtlama şeker satan esnaf Hasan Demirci fiyatların sürekli artmasından dolayı şikâyetçi olduğunu ve iş yapamadığını söyledi. 

Türkiye’de kıraathane kültürünün yok olmadığı şehirlerin başında Erzurum geliyor. Çayı çok seven bir toplum olarak Erzurumlular, kıtlama şekerden başka bir şekerle çay içmekten zevk alamadıklarını her platformda dile getiriyorlar. Hâl böyleyken şekere gelen zamlarla birlikte kıtlama şekere de zam gelince kıraathanelerde kıtlama şeker yerine küp şekeri tercih ediyorlar ve bu durumda vatandaşları huzursuz ediyor. 

3 ayda art arda gelen zamlarla birlikte Mayıs aynın ilk haftasında 18 TL olan küp şekerin fiyatı Temmuz ayının son haftasında KDV hariç 22 TL oldu. Bununla birlikte Erzurum kıtlama şeker üreticileri de fiyatlara zam getirdi. Şu anda edinilen bilgilere göre 1 torba Erzurum kıtlama şekerinin fiyatı ortalama 155-160 TL civarında seyrediyor.