Sektörlerde Fuar Merkezi heyecanı

Marangoz, Mobilya ve Duvarcılar Odası Başkanı Murat Nohutçu, Fuar merkezinin tamamlanmasıyla Erzurum´da önemli bir eksikliğin giderileceğini kaydederek, Merkezin hizmete açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sektörlerde Fuar Merkezi heyecanı

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Büyükşehir´in önemli yatırımlarından olan ve bu yıl hizmete açılması beklenilen Fuar ve Kültür Merkezi, hemen hemen bütün sektörler tarafından heyecanla bekleniyor. Marangoz, Mobilya ve Duvarcılar Odası Başkanı Murat Nohutçu, 16 bin metrekare alan üzerine kurulan fuar merkezinin Erzurum için önemine dikkat çekti. Nohutçu, Fuar Merkezinin Erzurum ekonomisine önemli katkı sağlayacağını dile getirdi.

Yer sıkıntısından dolayı birçok fuarların Erzurum´da düzenlenemediğine dikkat çeken Nohutçu, ?Malumunuz Erzurum´un yeni fuar alanı yapılıyor. Bize 2016 yılının 6´ınca ayında biteceği bildirilmişti. Ancak henüz bir gelişme yok. Bu fuar alanı da bittikten sonra Erzurum fuarlar için dörtte dörtlük olacak. Bu fuar merkezinin Erzurum´a yapılması demek esnafımızın kendini göstermesi, dışarıdan esnafımızın ayağına yeni ürünlerin gelmesi, ayrıca şehir ekonomisine maddi katkı sağlaması demektir. Bu tür fırsatları değerlendirmemiz lazım. Fuar merkezi açıldıktan sonra başta Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşlara tanıtım noktasında önemli görevler düşmektedir.? diye konuştu.

FUARLARIN GÜCÜ ESNAFA DİRENÇ SAĞLAR

Fuarların yapılış amaçlarına dikkat çeken Nohutçu, ?Bilindiği gibi Fuarlar sayesinde birçok şirket ürünlerini tanıtmak, esnaf ise yeni ve uygun ürünleri görüp alması için oldukça önemli. Yine bu fuarlar iş turizmi olarak önemli yerlere sahip. Fakat Erzurum bu nimet çok yoksun, çok geri kaldı. Bunun en büyük sebebi fuar merkezini Erzurum´a getirip kurmak için yeterli alanın olmamasından kaynaklanıyordu. Bu merkez tamamlandıktan sonra gerekli tanıtımlarda yapılmasıyla hareketliliklerin başlayacağına inanıyoruz.? şeklinde konuştu.