Selçuk Bayraktar: Dünyanın imrendiği projelere imza atıyoruz

Beşinci gününde Türkiye'nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te sağanak yağmura rağmen fuar alanında ürünler yoğun ilgi gördü.

Tarih: 03.09.2023 15:00
Selçuk Bayraktar: Dünyanın imrendiği projelere imza atıyoruz

Dünya'nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyetin 100’üncü yılında teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. Beşinci gününde de vatandaşlar yağmura rağmen TEKNOFEST’e akın ediyor. Bazı vatandaşlar tedbir alarak şemsiye ile geldiği görüldü. Bazı vatandaşlar ise sağanak yağmura rağmen fuar alanında sergilenen ürünlerine ise yoğun ilgi devam ediyor.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın TEKNOFEST'in kapanış konuşmasında şu açıklamalarda bulundu:

Milli teknoloji hamlesini, TEKNOFEST'i barış dolu bir dünyayı insanlık inşa etmek için yapıyoruz. Kadim medeniyetimizi adalet, merhamet değerleriyle kuracağımız bu gelecek için her zorluğu birlikte aşacağız.

Dışarıdan getirilen uçaklarla Teknoloji geliştirme kabiliyetimize bu meydanda vurulmuştu. Güzel bir ata sözümüz var: 'Yiğit düştüğü yerden kalkar.' Şimdi Türk mühendislerimizin geliştirdiği İHA'larımızla SİHA'larımızla dünyanın imrendiği projelere imza atıyoruz.

TEKNOFEST yaklaşık 80 yıl sonra umudumuza darbe vurulmaya çalışılan Etimesgut'ta kuruldu. Yiğit düştüğü yerden kalktı.
Ülkemizin her bir köşesinden gelerek heyecanımıza ortak olan bizlere destek veren aziz milletimize şükranlarımı iletiyorum.

HABER MERKEZİ