SEMAVERLİ DOST SOHBETLERİ MAZİDE KALDI...

Yaz aylarında yaşanan orman yangınları her yıl olduğu gibi bu yılda ciğerlerimizi yakmaya devam ediyor.

Tarih: 31.07.2023 19:04
SEMAVERLİ DOST SOHBETLERİ MAZİDE KALDI...

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan KUMRU 

Yaz aylarında serinlemek ve doğanın tadını çıkarmak için vatandaşlar ormanlık ve ağaçlık alanlara akın ediyor. Yenilen mangal ve kebaplar ile içilen semaver çayları sonrası unutularak bırakılanlar çöpler, şişeler ve atıkların yanı sıra söndürülmeyen ateşlerden çıkan kıvılcımlar sonrası tutuşan kuru zemindeki otlar ve ağaçlar ciğerlerimizi yakmaya devan ediyor.

 

Birimizin keyfi için yanan ormanlarımızın yarınlarımızın ve torunlarımızın keyfini kaçırtıyor diyen vatandaşlar mesire alanlarında orman yangınları için daha dikkatli davrandıklarını söylediler. 

Görüşlerine baş vurduğumuz çok sayıda vatandaş bu yıl da havaların sıcak olması ve yurt genelinde orman yangınlarının artması sebebiyle daha dikkatli olduklarını ve fotoğraftaki semaverli dost sohbetlerinin artık mazide kaldığını söylediler. 

 

Fotoğraftaki görüntülerin mazide kaldığını, bir saatlik zevk için birkaç ağacın yanmasının gelecek açısından iyi olmayacağını savunan vatandaşlar, semaverli dost sohbetlerinin özlediklerini ancak havaların sıcak gitmesi sebebiyle bilinçli hareket ederek dost sohbetlerine ara verdiklerini söylediler. Valilikler aldıkları kararlar ile ormanlık alanlara girişleri yasakladılar.