SEMT GARAJI DEĞİL PİSLİK YUVASI

Erzurum Mahallebaşı semt garajı viraneyi andırıyor.

Tarih: 18.06.2023 19:06 Güncelleme: 18.06.2023 19:49
SEMT GARAJI DEĞİL PİSLİK YUVASI

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia ASLAN KARAKAŞ

Çevre temizliğinden tutunda, Mahallebaşı semt garajına yakışmayan türden görüntülerin yer aldığı bölge, esnaf ve vatandaş dert yandı. 

Mahallebaşı Semt garajının çevrenin kirli, pis ve bakımsız olduğu görülürken esnaf,  yetkililerin bu alanla ilgilenmesi gerektiğini söylediler. 

Esnaf,“ Bizler buradan kazandığımızla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Yıllardır burada ikamet ediyoruz. Semt Garajı, hem görüntü, hem de işlev olarak başına buyruk bir görüntü içerisinde. Araçların gelişleri de, gidişleri de kontrol altında tutulmuyor. Bazen ilçelere gidebilmek için semt garajına gelen ve Erzurumlu olmayan insanlara rastlıyoruz. Gördükleri manzara karşısında aşkına dönüyorlar. Belediye yetkililerinden isteğimiz, bu manzaraya bir son verilmesidir. Biz artık garajın durumundan rahatsız olmaya başladık.  Erzurum'un eski semti olan Mahallebaşı semtini şehrimizin önde gelen yöneticilerimizin gezmenizi ve buradaki halkın yaşayışlarını o tarihi eski yerleşim yerlerin 40 sene önceki durumunu o yörede hala yaşamaya çalışan semt sakinlerine sorup bu günkü halini karşılaştırsınlar. Semt garajı ve Mahallebaşı virane mezbelelik kuş uçmaz kervan geçmez halini almıştır.  Madem bütün ilçelerin indir bindir işlemleri buradan yapılıyor, o halde buraya da sahip çıkılmalıdır. Burası çok işlek ve hareketli bir yer. Ancak gerekli temizlik yapılmıyor, ilgilenilmiyor. Sesimizin duyulmasını ve bölgenin daha temiz bir hale getirilmesini istiyoruz. Sorunun çözülmesi için gerek belediyeler gerekse hükümetten bir çözüm bekliyoruz.”