SEMT PAZARLARI KAPALI OLSUN

Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, modern ihtiyaçlara cevap verebilen, güvenli ve hijyen ortamına sahip kapalı semt pazarı istiyor.

Tarih: 15.11.2023 17:14
SEMT PAZARLARI KAPALI OLSUN

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Seyyarlar olarak kış koşullarına karşı yalıtımlı kapalı pazarlar oluşturulması gerektiğini ifade eden Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe,  sokaklarda tezgâh açtıkları zaman yazın sıcaktan, kışın da yağmur ve soğuktan dolayı rezil olduklarını söyledi.

Aktepe,” Erzurum’daki seyyar satıcıları esnafı olarak kapalı semt pazarlar kurulmasını istiyoruz. Şehrimizdeki seyyar satıcılığı yapan esnaflarımız soğuklar yüzünden çalışamaz halde. Çünkü halden alınan sebze ve meyve, bir saat içerisinde buz tutuyor. Esnaf doğal olarak zarar etmekten korktuğu için işe de çıkmıyor. Bu durum Şubat ayının ortalarına kadar süreceğine göre, evini seyyar satıcılık yaparak geçindiren esnaf perişan olacak Seyyarlar olarak kış koşullarına karşı yalıtımlı kapalı pazarlar istiyoruz. Erzurum’da yılın 6 ayı kar yerden kalkmıyor. Yüzlerce esnaf bu ayları, hem de paraya en çok ihtiyaç duydukları halde boş geçiriyor. Esnafın tamamı da, çıkıp hamsi satamayacağına göre, mecburen tezgahına kilidi vuruyor. Gelişen toplumlarda, modern toplumlarda, gelişmiş şehirlerde pazar alanlarının günümüzdeki gibi olması kabul edilebilir bir durum değildir. Pazarın kurulduğu günlere dikkat çekmek istiyorum. Cadde boydan boya trafiğe kapanıyor. Orada yaşayan vatandaşlar her hafta bir gün mağdur oluyor. Belediyelerimiz bu konudaki mağduriyetimizi gidermek için seyyar satıcılara yönelik olarak sosyal donatılar yapmalıdır. Kapalı ve iklim şartlarına uygun pazar yerleri hem bizi zarardan kurtaracak, hem de vatandaşa rahat bir alışveriş imkanı sunacaktır. Bu çağrımızın dikkate alınmasını istiyoruz. Sokaklarda tezgah açtığımız zaman yazın sıcaktan, kışın da yağmur ve soğuktan dolayı rezil oluyoruz. Sadece biz değil, pazarın kurulduğu bölgede yaşayan insanlar da mağdur oluyor, evlerine girip çıkmakta ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorlar. Kapalı pazar yerleri yapması için Belediye Başkanımız Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen’e çağrıda bulunuyoruz.  Umarım sesimizi duyar ve sıkıntımıza derman olur”