Seralar meyvelerini verdi

‘’Yenilikçi Yöntemlerle Seralarımız Hibrit Çeşitlerle Gelişiyor’’ Projesi; Uzundere, Tortum, Oltu, Olur, İspir, Pazaryolu, Şenkaya, ve Pasinler ilçelerinde meyvelerini verdi.

Tarih: 14.09.2022 10:13
Seralar meyvelerini verdi

Sinan AYDIN

2022 Üretim sezonunda ülkemiz genelinde "Tarım  Arazilerinin  Kullanımının  Etkinleştirilmesi projesi" kapsamında, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de çalışma başlattı. Bu kapsamda; ‘’Yenilikçi Yöntemlerle Seralarımız Hibrit Çeşitlerle Gelişiyor’’ Projesi Uzundere, Tortum, Oltu, Olur, İspir, Pazaryolu, Şenkaya, ve Pasinler ilçelerinde hayata girildi. Bölgeye uygun Hıyarda Y225, Domateste Alsancak F1 çeşitleri ile 57 dekar kapalı alan için 64.500 adet Domates Fidesi, 90.264  Hıyar Fidesi dağıtımı yapıldı.

PROJE ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA DEVAM EDECEK

Projenin uygulama aşamasında üreticilerin tespiti, çiftçi eğitim çalışmaları, dikimi yapılan seralarımız İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri personellerince gezilerek fidelerin gelişimi, hastalık ve zararlı durumu gözlenip, projemizin olumlu sonuçlar verdiği görüldü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, önümüzdeki yıllar içinde projenin devam ettirilmesinin planlanlandığını açıkladı.