Serdar Sevimli´nin ismi Pasinler´de bir caddeye verildi

Erzurum´da yaşayan her üç kişiden ikisinin kalbine dokunan adam olarak tanınan Serdar Sevimli´nin ismi, Pasinler´de bir caddeye verildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Serdar Sevimli´nin ismi Pasinler´de bir caddeye verildi

 

 

 

Sinan AYDIN

 

30 Mart yerel seçimlerinin en çok konuşulan ismi olan ünlü kalp doktoru Serdar Sevimli´ nin ismi, Pasinler ilçesinde bir caddeye verildi. Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, sosyal medyadan paylaştığı bir haberle gündeme oturdu. Erzurum´un Pasinler ilçesinde AK Parti´li Belediye, ilçenin ünlü kalp doktoru Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin adını ölümsüzleştirdi. Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli´nin sosyal medya hesabından paylaştığı bilgide, "Pasinler sevdalısı, Kardiyoloji Ana Bilim Dalında ülkemizin yetiştirdiği en büyük değerlerden olan Prof.Dr.Serdar Sevimli hocamızın ismini ilçe postanesi mevkiindeki caddeye verdik. Rabbim kıymetli dostum Serdar hocamızın yokluğunu göstermesin" dedi. 

 

KARAR SEVİNÇLE KARŞILANDI

 

Başkan Dölekli, kısa sürede binlerce beğeni ve teşekkür yorumu aldı. Atatürk Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında görev yapan Prof. Dr. Serdar Sevimli, Erzurum´da yaşayan her üç kişiden ikisinin kalbine dokunan adam olarak tanınıyor. Şehrimizde ve bölgemizde herkes tarafından sevilen ve tanınan Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin dünyaya geldiği Pasinlerde bir caddeye Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli tarafından isminin verilmesi, ilçede ve Erzurum´da büyük sevinçle karşılandı. Serdar Sevimli 30 Mart yerel seçimleri öncesi MGHP´den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmu, Cumhur ittifakı sonrası Erzurum´da AK Parti adayının desteklenmesi kararı alındığı için genel merkez tarafından adaylıktan çektirilmişti.

 

SERDAR SEVİMLİ KİMDİR?

 

1998 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Prof.Dr. Serdar Sevimli, 1999-2004 yılları arası Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalında, Kardiyoloji ihtisasını tamamlayıp, uzman oldu. 2014 yılında profesör olarak genç profesörler arasına girdi. Siyami Ersek Hastanesinde ritim bozuklukları üzerinde çalışmalar yaptıktan sonra Atatürk Üniversitesine ?Artimi Laboratuarı?nın kurulmasına öncülük etti. 2011 yılında Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu (TAVI) uygulamasının Türkiye´deki öncülerinden oldu. Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin saygın indekslerde taranan dergiler basta olmak üzere, yurtdışı ve yurtiçi dergilerde yayımlanmış 120´nin üzerinde makalesi, yurt dışı ve yurtiçi sempozyumlarda çok sayıda bildirisi bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce bilen Sevimli, evli ve iki çocuk babasıdır.