Serkan Tercan bayrağı devraldı!

Erzurum Ziraat Mühendisleri Odası’nda koltuk değişi oldu. Başkan Hasan Ali Kayabaşı’nın Tortum Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmasıyla birlikte istifasının ardından görevi, Serkan Tercan devraldı.

Tarih: 26.12.2023 14:56
Serkan Tercan bayrağı devraldı!

www.erzurumgunebaki.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum Ziraat Mühendisleri Odası’nda koltuk değişi oldu. Başkan Hasan Ali Kayabaşı’nın Tortum Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmasıyla birlikte istifasının ardından görevi, Serkan Tercan devraldı. 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev alan Serkan Tercan, aynı zamanda yönetiminde olduğu Erzurum Ziraat Mühendisleri Odası’nın başkanı oldu. 

Tortum Belediye Başkan aday adayı olmak için görevinden istifa eden Hasan Ali Kayabaşı’nın yerine göreve gelen Serkan Tercan Günebakış Gazetesi’ne konuştu. Konuşmasında Hasan Ali Kayabaşı’na ve önce ki başkanlara minnettarlığını ifade eden Tercan, “Büyüklerimiz sayesinde buradayız” şeklinde konuştu. 

ÖNCELİĞİMİZ ERZURUM’DUR

Konuşmasına, “Yönetimi Hasan Ali Bey’den devraldık. Sağ olsun kendisi bize güzel bir yer bıraktı, ona her zaman minnettarım” diyerek başlayan Erzurum Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Tercan, şöyle devam etti:

“Zaten kendimin de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde olmam hasebiyle, gerek odamız adına gerekse İl Müdürlüğümüz adına bizim burada ki önceliğimiz; Erzurum’dur. Şahsi olarak bir görevde ki düşüncem şudur; Milliyetçilik insanın önce kendi evinden başlar, bölgesine, şehrine ve ülkesine yayılır. Bizde kendi ilimize, Erzurum tarımına neler katabiliriz onu düşünmeliyiz. Önümüzde ki aylarda ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ve bizim gibi tarıma yönelik olan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla beraber senelere içerisinde Erzurum’un tarım ve hayvancılığına katkı yapacağız. Bu minvalde Hasan Ali Bey’den devraldığımız bayrağı daha yukarıya çıkartmak için göreve başlayacağız.” 

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIKTA TÜRKİYE’NİN ANA DEPOSU GİBİYİZ 

Sözlerine, “Bilindiği üzere ülkemiz bir salgın atlattı. Bu nokta da gıdanın önemi ve tarımın öneminin ne kadar büyük olduğu ülkemiz vatandaşları tarafından görüldü” şeklinde devam eden Tercan, tarım sektörü açısından Erzurum-Kars-Ardahan Platosu’nun Türkiye’nin büyükbaş hayvancılıkta ki ana deposu olduğunu söyledi. 

Son olarak, yem bitkisi oranında Erzurum’un Türkiye’de ilk 3’ün içerisinde olduğunu belirten Başkan Tercan,  “Bu da ne anlama geliyor; yem bitkisi üretimini ne kadar desteklersek, büyükbaş hayvancılık ve et sektöründe ilimize ve ülkemize ciddi anlamda katkısı olacaktır” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.