Servis fiyatları öğrencileri otobüslere sevk etti

Servis fiyatları artınca, öğrenciler ücreti daha uygun olan otobüsleri tercih etmeye başladı. Bazı öğrenciler ise servis ücretlerini pahalı bulduğu için okullarına yürüyerek gidiyor.

Tarih: 10.04.2023 15:05 Güncelleme: 10.04.2023 15:20
Servis fiyatları öğrencileri otobüslere sevk etti

www.erzurumgunebakis.com/Ümmühan GÖĞTAŞ

Son zamanlarda artan pahalılık birçok sektör de kendini göstermeye devam ediyor. Bu sektörlerden bir tanesi de okul taşımacılığı. Artan yakıt fiyatlarıyla beraber servis ücretleri artırınca, öğrenciler çareyi daha uygun olan otobüs taşımacılığında buldu. Okullarına otobüs olmayan öğrencilerden bazıları ise servis ücretlerinin pahalı olmasından dolayı okullarına yürüyerek gidiyor. 
Ücretler artınca servis taşımacılığını bırakıp otobüsü tercih eden Yıldızkent Nafiz Bey Meslek Lisesi öğrencisi Muhammed Emin Koç, 'Benzin fiyatlarına gelen indirimlere rağmen servis fiyatlarında bir değişiklik olmadı artmaya, devam etti. Servis fiyatları ailemin bütçesini sarsınca bende mecburen otobüsle gitmeye karar verdim. Kuzenim Kadir Torba ve kardeşim Mustafa Eren Koç ise Kayakyolu Fuat Sezgin Anadolu Lisesine  servisler pahalı olduğu için yürüme gidiyorlar. Allah'tan otobüs fiyatları uygun bana çok sıkıntı olmuyor. Otobüs fiyatları da yarın öbür gün artarsa artık ne yaparız bilmiyorum' diye konuştu.