Ses kayıt stüdyosu Erzurum için velinimet

Müzik veya diğer sesli materyallerin profesyonel ortamlarda kaydedilmesi için Ankara veya İstanbul’a giden sanatçılara Erzurum’da profesyonel ses kayıt hizmeti veriliyor.

Tarih: 22.02.2024 00:33 Güncelleme: 22.02.2024 01:34
Ses kayıt stüdyosu Erzurum için velinimet

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

Enstrümantal, vokal müzikal performanslar ve ses kayıtların işlenmesi için oluşturulan özel bir oda ile stüdyo açan Habip Çemç Erzurum’da sanatçılara hizmet vererek birçok projeye imza atıyor. 

Ses kayıt odası hakkında bilgiler veren Çemç, konuşmasına kendini tanıtarak mesleğe nasıl başladığını dile getirirken, “üniversite de Güzel Sanatlar Fakültesinde Müzik Bölümünde eğitim gördükten sonra yüksek lisans yaptım. Teknolojik olarak bütün teknolojiler ilgimi çekiyordu ama müzik teknolojileri daha çok ilgimi çekmesiyle bu mesleğe başladım” ifadelerini kullandı 

Çemç, bu işi öğrenmek için sadece 7 yıl kendime zaman ayırdım kimseden yardım almadan yapabileceğine inanarak 2008 yılında bu işe başladığını belirtirken, “2008’den bu zamana kadar da fail bir şekilde baya bir kayıtlar aldım. Doğu Anadolu da birçok yere ‘’Bingöl için Çal’’ sınav kolejleri ve aynı zamanda Doğa İçin Çal projelerinde bulundum şu an yeni bir proje olan İznik İçin Çal projemizle yavaş yavaş batıya da kaymaya başladık” diye aktardı. 

Doğu Anadolu’da sadece Erzurum’da bu şekilde profesyonel kayıt stüdyosu olan Erzurum Stüdyosu, Erzurum için veli nimet olurken, Kayıt almak isteyenler sanatçılar veya sanatçı olmak isteyenler için rap kayıtları olsun, Pop müziği olsun, bireysel akustik kayıtlar olsun farklı çalışmalarda bulunduklarını aktaran Çemç, “çoğu kişiye işler yaptıklarının altını çizerek, Şu an bayağı bir kişiye proje yaparak adımızı duyurduk” söylemlerinde bulundu.