Sevilen eğitimci Murat Ertaş AK Parti'den Aday Adayı oldu

"Erzurum'un dertleri ile dertlenen adam'' olarak tanınan TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş,  AK Parti'den Erzurum Milletvekili Aday Adayı oldu.

Tarih: 27.03.2023 13:15
Sevilen eğitimci Murat Ertaş AK Parti

Sinan AYDIN

Erzurum Eğitim camiasının sevilen isimlerinden olan aynı zamanda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Başkanı Murat Ertaş, AK Parti'den Erzurum MilletvEkili Aday Adayı oldu. Erzurum'un sorunlarını her platformda tartışması ve değerli fikirleri ile yol gösterici olması ile de tanınan sevilen eğitimci Murat Ertaş,  14 Mayıs'ta yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde aday adaylığı tercihini AK Parti'den yana kullanarak siyasete ilk adımı atmış oldu. 

NEDEN MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAY ADAYI OLDU? 

 

AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Murat Ertaş, neden Milletvekilliğine aday adayı olduğunu şu sözlerle açıkladı: 

''Erzurum’da geçen yarım asırlık ömrümde bu şehrin eski mahallelerini, yeni kurulan yerleşim alanlarını, ilçelerini; insanıyla, sosyal yaşamıyla, ticaret geleneğiyle, kentsel ve zihinsel dönüşümüyle iyi tanıdığımı düşünüyorum. Yaklaşık otuz senedir bu şehirde eğitimciyim. Şehrimin her tarafından, birbirinden farklı sosyal refah ve statüye, yaşama ve anlayış geleneğine sahip ailelerle ve onların evlatlarıyla iç içe bir hayat sürdüm.  Ailemizin yaklaşık doksan sene evvel kuzey ilçelerden güney ilçelere göç etmiş olması, şehir merkezinde büyümüş olmam bilgi, duygu ve düşünce noktasında şehrimi bir bütün olarak yaşama şansı verdi bana. Buna çocukluğumuzdan yirmili yaşlara kadar babamızın yanında ticaretle uğraşmamızın bize kattığı tecrübeleri de eklemeliyim.

 

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN EKİBİNDE YER ALABİLMEK İÇİN..."

 

Fıtrat olarak cemiyeti kendisine dert edinen biriyim. Daha üniversitede öğrenciyken yaptığım radyo programları, yakın zamana kadar devam ettiğim köşe yazarlığı, televizyon programları işte bu cemiyetçi tarafımın dışavurumudur. Yaşadığı şehri, bölgeyi, ülkeyi ve insanı kendine dert edinen biri olarak mensubu, yönetim kurulu üyesi ve başkanı olduğum STK’ler aracılığıyla ve yıllarca arkadaşlarımla beraber kendi bilgi, görgü ve kabiliyetimiz ölçüsünce şehrimize gönüllü hizmet ettik, önemli çalışmalar yaptık. Şimdi de Türkiye yüzyılına girerken birikimimiz ve heyecanımızla hem şehrimize hem ülkemize daha iyi hizmet edebilmek, ülkemize her alanda çağ atlatan, Türk dünyasının ve İslâm âleminin umudu olan Sayın Cumhurbaşkanımızın ekibinde yer alabilmek için milletvekilliği aday adaylığına müracaatımı yaptım."