Seyyar tezgahta pos cihazı

Erzurum’da kendisine ait seyyar arabasıyla sokaklarda gezerek satış yapan bir vatandaş, seyyar tezgahına birde pos cihazı ile birlikte banka ve kredi karlarıyla ödeme imkânı sunuyor.

Tarih: 27.02.2023 12:52
Seyyar tezgahta pos cihazı

 Seyyar esnaf pos cihazına geçtikten sonra satışlarında artış olduğunu söyledi.

Talha KOCA

Seyyar tezgahıyla birlikte sokaklarda ve cami önlerinde kısacası insan kalabalığı bulduğu her yerde gezerek satış yapıp, evine ekmek parası götüren bir vatandaş, tezgahına birde pos cihazı alarak banka ve kredi kart ile satış yapmaya başladı. Pos cihazı ile de satış yapmaya başladıktan sonra kazancının arttığını belirten seyyar satıcı “Bu uygulamaya geçtikten sonra vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladım. Halkımız seyyar esnafın bir gideri olmadığını, vergi vermediğini söylüyorlardı. Bende bu algıyı az da olsa yok edebilmek adına pos cihazı ile satışa başladım. Kart ile yapılan satışlar da KDV (Katma Değer Vergisi) oranı işlem anında çekilerek anında sistemde yer alıyor. Satış sonrası fiş verirken de fişin üstünde yer alan KDV tutarını göstererek vatandaşlara gerekli açıklamaları yapıyorum. Bunu görenlerde beni çok iyi bir şekilde anlıyorlar. Aynı zamanda tezgahımda yer alan köme, pestil, ceviz veya o gün ne satıyorsam, seyyar aracımla gezerken beni gören vatandaşların o an belki canı çekiyor veya almak istiyorlardı. Ancak o esnada üzerlerinde nakit paraları olmadığı için satın alamıyorlardı. Bende bu soruna çözüm bulabilmek adına, böyle bir fikir ürettim ve pos cihazı ile satışlara başladım. Şükürler olsun satışlarımızda, kazancımız da arttı.” dedi.

Halkın kolaylığı için kredi ve banka kartlarıyla ödeme yöntemine başvuran seyyar esnaf tezgahıyla birlikte şehrin işlek yerlerinde sabah, akşam dolaşarak ekmek parasını kazandığını belirtti. Satış esnasında kartları yanında olmayanlar için de mobil bankacılıkla ödeme imkânı sunduğunun da altını çizdi. İlerleyen dönemler de de daha yeni çalışmalar yapacağını belirten seyyar satıcı vatandaşların seyyar esnaflara olan ön yargısını kırabilmek adına “Bizler ekmeğimizi kazanabilmek için kışın soğuğun, yazında sıcağın altında alın teri döküyoruz. Amacımız talep edileni en kaliteli ve en ucuz paralar ile vatandaşlarımız ile buluşturmak. Bizim tezgahlarımız çok temiz. Açık alanlar da toz veya herhangi bir madde bulaşmaması için gereken önlemleri alıyoruz. Halkımızın biz seyyar satıcıları da tercih etmesini istiyoruz.” diye konuştu.