SGK Açıkladı: Malulen Emeklilik İmkânı Geliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emeklilik kapsamında değerlendirilen hastalıkların listesini açıkladı. Bu hastalıkları geçirenler, anında emekli olma hakkına sahip olacak.

Tarih: 03.02.2024 14:00
SGK Açıkladı: Malulen Emeklilik İmkânı Geliyor

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Sağlık sorunları nedeniyle iş hayatını sürdürmekte zorlanan bireyler için erken emeklilik imkânları, Sosyal Güvenlik Mevzuatı tarafından belirlenen özel düzenlemelerle desteklenmektedir. SGK'nın açıkladığı yeni hastalık listesi, malulen emeklilik imkânından yararlanacakların belirlenmesine olanak sağlayacak.

Malulen emeklilik kapsamında değerlendirilen hastalıklar, iş gücünde %60 ve üzerinde bir kayıp oluşturduğu tespit edilen özel durumları içermektedir. Ancak bu hakka sahip olabilmek için sigortalı kişinin en az 10 yıl süreyle sigortalı olarak çalışmış olması ve 1800 günlük prim ödemesi gerçekleştirmiş olması gibi şartlar da bulunuyor.

İŞTE MALULEN EMEKLİLİĞİ KAPSAYAN HASTALIKLAR!

Yeni hastalık listesinde yer alan bazı hastalıklar arasında kanser, epilepsi, Parkinson hastalığı, beyin tümörleri, Behçet hastalığı, organ nakli (kemik iliği hariç), AIDS, tüberküloz, siroz, zekâ geriliği, şizofreni, bipolar bozukluk, multipl skleroz (MS), serebral palsi, felç, uzuv kayıpları, demans ve görme kaybı bulunuyor.