SGK´dan İşverene bir kolaylık daha

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş, FETÖ operasyonlarından dolayı özellikle Aralık Ocak ve Şubat aylarında ödeme güçlüğü çeken işverenleri rahatlatmak amacıyla primlerin yılın farklı aylarına ötelendiğini belirtti. Primlerin zamanında öden

Tarih: 01.01.0001 00:00
SGK´dan İşverene bir kolaylık daha

Nesrin Çetinkaya

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş ,FETÖ operasyonlarından dolayı Aralık 2016, Ocak 2017 ve Şubat 2017 aylarında ödeme güçlüğü çeken işverenleri rahatlatmak amacıyla devletin Aralık 2016 primlerini Ekim 2017´ye, Ocak 2017 primlerini Kasım 2017´ye, Şubat 2017 primlerini ise Aralık 2017´ye ötelediğini belirtti. Zamanında yapılmayan ödemeler dolayısıyla işverenlerin ihalelerde ve buna bağlı olarak yapmış oldukları yapılandırmaların avantajlarından yararlanma hakkını kaybettiğini dile getiren Durmuş, zamanında ödeme yapmanın önemine değindi.

Ayrıca hem iş kazalarının önlenmesi, hem de kayıt dışının engellenmesi açısından İŞ-KUR ile ortak yürüttükleri çalışmanın detaylarını aktaran Durmuş, sahada görev alan ekiplerin iş yerlerine denetim için değil, rehberlik amaçlı gittiklerini ifade etti. Ekiplerin yaptıkları ziyaretlerde tespit edilen eksiklikleri işveren ile paylaştığına değinen Durmuş, bu noktada gerekli eksiklerin tamamlanması için uyarılarda bulundukları belirtti.

ÖTELENEN PRİMLER ZAMANINDA ÖDENMELİ

İşverenlerin ötelenen primlerini zamanında ödemesi gerektiğini belirten Durmuş, aksi takdirde ihalelerde ve buna bağlı olarak yapmış oldukları yapılandırmaların avantajlarından yararlanma hakkını kaybedeceklerini hatırlatarak, ?Malumunuz olduğu üzere FETÖ operasyonlarından dolayı özellikle Aralık 2016, Ocak 2017 ve Şubat 2017 aylarında ödeme güçlüğü çeken işverenlerimiz rahatlatmak amacıyla devlet Aralık 2016 primlerini Ekim 2017´ye, Ocak 2017 primlerini Kasım 2017´ye, Şubat 2017 primlerini ise Aralık 2017´ye öteledi. Bu sayede işverenlerimizin geçici de olsa eli rahatlamış oldu. Kasım ayındayız, dolayısıyla Ocak 2017´de primlerini ödemeyerek Kasım´a öteleyen işverenlerimizin bu primlerini ödemelerinde son gün 30 Kasım´dı. Bunu önemsiyoruz, çünkü ödemeler yapılmadığı takdirde ihalelerde ve buna bağlı olarak yapmış oldukları yapılandırmaların avantajlarından yararlanma hakkını kaybetmekteler. Nedir bu avantajlar; sağlık yardımı alma da, ihalelere girerken sıkıntı yaşamıyorlar, bizden istediklerinde borcu yok yazısı alabiliyorlar. Bu gibi avantajları kaybetmemek açısından ötelenmesi primlerin ödenmesi gerekiyor? şeklinde konuştu.

?SAHADA REHBERLİK AMAÇLI EĞİTİM VERİYORUZ?

Hem iş kazalarının önlenmesi, hem de kayıt dışının engellenmesi açısından İŞ-KUR ile yürüttükleri ortak çalışmanın detaylarına değinen Durmuş, ?Bunun yanı sıra Bakanlığımızın başlatmış olduğu bir çalışma var. Hem iş kazalarının önlenmesi noktasında, hem de kayıt dışının engellenmesi açısından İŞ-KUR ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak ortak bir çalışma yürütüyoruz. Şuanda ekiplerimiz sahada. Yalnız saha da denetim amaçlı değil, rehberlik amaçlı eğitimler veriyorlar. Yapılan ziyaretlerde tespit edilen eksiklikleri işveren ile paylaşıyorlar ve işverenin bir an önce bu eksiklerin tamamlanması noktasında kendisine uyarıcı, kana edici ve bilgilendirici yönlendirmelerde bulunuyorlar.  Bu noktada işverenlerimizin, sahada göreli arkadaşlarımızdan gerekli beslenmeyi, yapmalarını uygun olacağını düşünüyoruz? ifadelerine yer verdi.