Short Track Federasyon Kupası Başladı

Erzurum’da Short Track Federasyon Kupası heyecanı başladı.

Tarih: 09.11.2023 17:16 Güncelleme: 10.11.2023 15:48
Short Track Federasyon Kupası Başladı

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum’da Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen Short Track Federasyon Kupası 1-2 yarışmaları başladı. Yarışma, Erzurum’da bulunan 3000’lik Buz Hokeyi Salonu’nda yapılıyor. Yarışmaya Türkiye’nin her yerinden kulüp ve sporcu katılıyor. Yarışmada Olimpiyat, Dünya ve Avrupa derecesi bulunan sporcularda yarışıyor. 

PAL-Kar Spor Kulübü Başkanı Arif Karadağ

“Bugün Short Track Federasyon Kupası 1 yarışması başladı. Bugün büyük kategori yarışları oldu. Büyük kategori dediğimiz, junior D-C-B-A kategorisinde olanları kapsıyor. Federasyon 2’de de junior E-F-G kategorisinde olan çocuklar yarışacak. Bugün ve yarın büyük kategoride bulunan sporcular yarışıyor. Federasyon 1’de yani büyük kategoride toplamda 98 sporcu yarışacak. Bugün ön elemeler yapılacak, çeyrek final, yarı final yapılacak. Yarın da büyüklerin finalleri gerçekleşecek. 2 gün sonra da küçüklerin çeyrek, yarı final ve finalleri başlayacak. Küçüklerde de yaklaşık 105 sporcu yarışmaya katılıyor. Bunların yanı sıra, yarışmaya il dışından gelen kulüplerimiz ve sporcularımız Kars’tan, Ardahan’dan, Ankara’dan, Kocaeli’nden, İstanbul’dan katılan sporcularımız var. Bu Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu ilk yarış.” 

“Furkan Akar’ımız var olimpiyat 6.’sı dünya 8.’si. Bunun yanı sıra Milli Sporcularımızdan juniorlarda Derya Karadağ ve İlyas Karadağ var, Avrupa Şampiyonluğu dereceleri var. Avrupa’da rekor kırmış sporcularımız var. Bugün bu arenada onların yarışmalarını izleyeceğiz. Çok güzel bir yarışma olacağına inanıyorum. Hepsi birbirinden cevher çocuklar, yarış tüm hızıyla devam edecek. Sporculara başarılar diliyoruz. Kazasız belasız yarışmamız inşallah tamamlanacak diyoruz.”