?Sıcaklık ibadete engel değil?

Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle birlikte Erzurum´da fırıncı esnafı da yoğun bir mesai ile çalışarak, vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
?Sıcaklık ibadete engel değil?

Günebakış/Nesrin ÇETİNKAYA

Sıcak yaz havaları ve yüksek derecede fırın ateşine rağmen oruçlarını tutarak ibadetlerini yerine getiren fırıncı esnafı, bir yandan vatandaşa daha iyi bir hizmet sunmayı amaçlarken, bir yandan da büyük bir sabır örneği oluşturuyor. Fırın ateşinin verdiği yoğun sıcaklığa rağmen oruçlarını aksatmadan tutan fırıncı esnafı, ibadet için sıcağın bir bahane olmadığını belirtiyor.

?SICAKLIK İBADETE ENGEL DEĞİL?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yoğun bir çalışma temposu içerisinde çalıştıklarını kaydeden Veysel Yalçın, ? Mübarek Ramazan ayı bu sene ile yaz mevsimine denk geldi. Havalar oldukça sıcak, birde fırın ateşi olunca yanı başımızda biz bu bizleri fazlasıyla zorluyor. Sıcaktan dolayı en çok susuzluk zorluyor. Fakat bu bizim ibadetimizi yerine getirmemize engel değil. Fırın ateşi başında çalışmak zor ama Allah sabrımızı veriyor, yardım ediyor. Gün içerisinde çok fazla açlık hissi olmuyor, sıcak susuzluğu getirse de yapacak bir şey yok. Hem işimizi hem de, ibadetimizi yerine getirmek zorundayız? ifadelerine yer verdi.

Fırıncı esnafı olan Mehmet Kara´da 10 yıldır bu işin içerisinde olduğunu belirterek, ? Ramazan ayında çalışma tempomuz çok yüksek. Vatandaşımıza daha iyi bir sunmak amacıyla işlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Burada hem işimizi yaparak, hem de ibadetlerimizi yerine getirtiyoruz. Sıcak olduğu için oruç tutmak epey zorlaşsa da, şükür bir şikâyetimiz yok. Allah sabrını veriyor. İrademiz oldukça kuvvetli. Dayanma gücümüz artıyor bu sayede. Odun ateşinde ekmeklerimizi yaptığımız için sıcak fazlasıyla bizleri etkiliyor, susuzluk işimizi ne kadar zorlaştırsa da bu bizim için engel teşkil etmiyor. ? diye konuştu.