Sicil affı çıktı ama?

Erzurum Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Sicil affının resmi gazetede yayınlanmasına rağmen, bankalardan esnafın eli boş döndüğünü ileri sürdü.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sicil affı çıktı ama?

/Muhammed cOŞKUN

Esnafın büyük bir heyecanla beklediği Sicil affı, yaklaşık bir ay önce resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ancak bankalara sicil affından yararlanmak için giden esnaf eli boş dönüyor. Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Daha önce çıkan sicil affının esnafa yaramadığı gibi bu uygulamanın da faydasız olmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Sicil affıyla beraber esnaftaki mağduriyetin hala kaybolmadığına dikkat çeken Karaca, ?Bilindiği gibi sicil affı yaklaşık bir ay önce resmi gazetede yayınlandı. Ancak bankalarda konuyla ilgili herhangi bir müspet uygulama yok. Sicil affı resmi gazetede yayınlandıktan sonra gerek skorlama puanları gerekse sicili eksi birçok esnafımızın düzelmesi için bankalara müracaat etmişler, fakat hiçbir bankadan müspet cevap alamamışlardır. Yıllardır üzerinde durduğumuz sicil affının fiiliyata geçmesi için gerek yerelde gerekse ulusal bazda ilgili bakanlıklara da ulaşarak esnafımızı konudaki sıkıntılarını dile getirmiş olmakla birlikte çözüm önerilerini de sunmuştuk. Fakat geldiğimiz nokta, gerek hükümetin gerekse ilgili bakanlığın yoğun çalışmaları neticesinde çıkan sicil affı, maalesef bu güne kadar bankalar tarafından hayata geçirilememiştir. Geçmişte çıkan sicil aflarının amacına ulaşmaması aklımıza şu soruyu getiriyor; 2017´de çıkan yeni sicil affı da mı bizleri hayal kırıklığına uğratacak? Geldiğimiz bu noktada, esnafın konuyla ilgili bankalara müracaatları karşılığı bulamamış ve hiçbir ilerleme kaydedilememiştir.? dedi.