Sicil affını kim uygulayacak?

Sicil affından yararlanmak üzere bankaların yolunu tutan esnaf, aldığı cevapla adeta yıkıldı. İçinde bulundukları ekonomik çıkmazdan kurtuluş olarak tanımladıkları sicil affı yasasının bankalar tarafından uygulamaya alınmadığını gören esnafın tepkisini, M

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sicil affını kim uygulayacak?

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Sicil Affı gündeme alınır alınmaz KOBİ´lerde büyük sevinç yaşanmış, bu sevince gölge düşürülmemesi için de önemli uyarılarda bulunulmuştu. Özellikle KOBİ´leri temsilen oda başkanlarınca yapılan açıklamalarda, sicil affının kapsamına dikkat çekilerek, her alanda affın uygulanması talebinde bulunulmuştu. Sicil Affının yasalaşmasından sonra bankalara giden esnaf, çıkan yasadan faydalanamamanın tepkisiyle bağlı oldukları odaların yolunu tutarak, itirazlarını ve şikayetlerini oda başkanlarına yönelttiler. Konuya ilişkin çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Maden İş Sanatkârları Odası Başkanı Alaattin Kılıç, yetkililerden açıklama beklediklerini kaydetti.

DESTEKLERDEN FAYDALANAMAYAN ESNAF, ÇÖZÜM BEKLİYOR

Esnafın büyük ümit bağladığı sicil affına yönelik konuşan Maden İş Sanatkârları Odası Başkanı Alaattin Kılıç, ?Küçük esnaf işletmecisi kredi ve kredi kartlarından dolayı bankalarla sıkıntısı var. Sicil Affı Yasası çıkartıldıktan sonra esnafta büyük bir sevinç oluşmuştu. Bu sevinçle bankalara giden esnaf büyük bir şok yaşadı. Bankalar keyfi uygulama yaparak esnafı zor durumda bırakıyor. Esnaf olarak yetkililere sesleniyoruz.  Bankalar bu affı uygulamıyor. Esnaf bankalara gittiğinde ise, ?evrak bize gelmedi´ cevabıyla karşılanıyor. Bizim isteğimiz bu tür engellerin ortadan kaldırılmasıdır. Bu gün binlerce küçük esnaf, bankalarla yaşadığı sıkıntılardan dolayı, devletin verdiği desteklemelerden yararlanamıyor. Hükümet tarafından KOBİ´lere 50 bin TL destek sözüyle harekete geçtik, ancak bu sonuçla karşılaştık. Bu duruma çözüm istiyoruz.? dedi.