SIFIR CEP TELEFONLARINDA TAKSİT İMKÂNI OLSUN

Sıfır cep telefon satışlarında taksit sınırlaması olduğu için küçük esnafların sıfır cep telefon satışını yapamadıkları görülüyor.

Tarih: 19.07.2023 15:53
SIFIR CEP TELEFONLARINDA TAKSİT İMKÂNI OLSUN

www.erzurumgunebakıs.com / Berivan Polat 

Büyük telefon zincir mağazalarının taksitli satış yapabiliyorken, küçük esnafın sıfır cep telefonlarında taksitli satışını yapamadıklarını ifade eden Telefon Tamir Ustası Rufai Günay, sıfır cep telefonlarında tek isteklerinin taksit seçeneklerinin açılması olduğunu söyledi. 

Günay,” Genellikle cep telefonlarında kullanıcının kullanımına bağlı şarj soket giriş yerlerinde kaynaklanan bozulmalardır. Tamiri gerçekleştirip kullanıcıya teslim ediyoruz. Şarj soket tamiri 100 TL’den başlıyor 700 TL’ye kadar yükseliyor. Bu şarj soketi hatası genellikle kullanıcıdan kaynaklanıyor. Şarj soket yeri kolay kolay bozulmaz. Sıfır telefonlarda çok nadir şarj soketi hatası verir. Genellikle ikinci el telefonlarda şarj soketi hatası görülüyor. Bizim tavsiyemiz cep telefonlarında orijinal parça alınmasıdır. Hiçbir ürün orijinalini yerini tutmaz ne kadar daha az maliyetli görünse de yan sanayi parça daha erken bozulduğu için daha fazla maliyetli oluyor. Bizim sektörümüzde en büyük problemlerden birisi sıfır cep telefonlarında taksit olmamasıdır. Genelde telefon satışlarımız ikinci eldir. Sıfır telefonlarda devlet taksiti kısıtladığı için satışımız yoktur. Büyük telefon zincir mağazaları taksitli satabiliyorken biz telefoncular taksitli satamıyoruz. Sıfır telefon satışlarının olmamasından dolayı mustaribiz. Sıfır telefon satışlarında taksit olmadığı için satışını yapamıyoruz. Vatandaşların ekonomik gücü doğrultusunda ikinci el telefonların satışını yapıyoruz. Sıfır telefonlarda tek isteğimiz taksit seçeneklerinin açılmasıdır. “ dedi