ŞİKÂYETLERİN BAŞINDA ŞARJIN ÇABUK BİTMESİ GELİYOR

Erzurum’daki vatandaşlar cep telefonculara en çok şikâyetlerin başında şarjın çabuk bitmesi, şarjda iken aşırı ısınma ve patlama konusu geliyor.

Tarih: 27.07.2023 18:05
ŞİKÂYETLERİN BAŞINDA ŞARJIN ÇABUK BİTMESİ GELİYOR

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonlar, doğal olarak pek çok şikâyetin konusu olmaya başladı.

Vatandaşların her işini cep telefonu yardımıyla yaptıklarını ifade eden cep telefon satıcısı Ali Yılmaz, insanların cep telefonuyla İletişim kurduklarını bankacılık işlemlerini yaptıklarını film izlediklerini,  müzik dinlediklerini ve oyun oynadıklarını bu yüzden beraberinde şikâyetlerin geldiğini söyledi.

Yılmaz,” Akıllı cep telefonlarıyla ilgili en çok şikâyet edilen konuların başında şarj sorunu yaşarken, dokunmatik ekranlarda yaşanan temassızlık, ekran yansıtma özelliğinin çalışmaması ve uygulama ya da oyunlarda donma en çok dile getirilen sorunlar oldu. Yaşamlarımızın artık vazgeçilmez bir ürünü olan, günümüzün çoğunu birlikte geçirdiğimiz akıllı cep telefonlarına artan yoğun ilgi beraberinde şikâyetleri de getirdi. Cep telefonu sektöründe şikâyetleri cevaplama oranı açısından ise diğer sektörlerle kıyasladığımızda oldukça düşük bir cevaplama oranıyla karşılaşıyoruz.  Şarjın çabuk bitmesi, şarjda iken aşırı ısınma ve patlama dokunmatik ekranda temassızlık, klavye dokunmatiğinin algılanmaması, ekran yansıtma özelliğinin çalışmaması, uygulama ve oyunlarda donma, tek uygulama açıkken bile aşırı ısınması hoparlörden sesin karşı tarafa gitmemesi, cızırtı olması, parmak izinin ve yüz tanımanın yanlış algılaması, kameranın puslu çekmesi, IMEI numarası klonlu cihaz çıkması, Ekranda sarı lekelenmeler oluşması ve hayalet ekran oluşması şikâyetlerini alıyoruz. İnternet üzerinden alınan ikinci el cep telefonlarında dolandırılma riski çok yüksek. Genel olarak cihazların kutusu ve faturası olmuyor. Nereden alındığı belli olmuyor. Çalıntı veya arızalı cihaz olabiliyor. Birçok kişi internette bulduğu bir cihazı satın aldığında, kendisine satan kişiye bir daha ulaşamıyor. Biz esnaflardan yaptıkları alışverişte vatandaşlarımız böyle sıkıntılar yaşamazlar.”