Sınavlar online olunca öğrencilerin stresi arttı

Tüm ülkeyi etkileyen depremlerden sonra örgün öğretim ve Açık Öğretim Fakültesi okuyan öğrencilerin sınavları online olunca yüz yüze sınavlara alışan öğrencilerin stresi arttı.

Tarih: 12.04.2023 16:50 Güncelleme: 12.04.2023 16:54
Sınavlar online olunca öğrencilerin stresi arttı

www.erzurumgunebakıs.com/Ümmühan Göğtaş

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden sonra üniversiteler nisan ayına kadar uzaktan eğitim kararı almıştı. YÖK, 3 Nisan itibariyle üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı. Daha önce yüz yüze sınava giren örgün öğretim ve Açıköğretim Fakültelerinde okuyan öğrenciler için ise online sınav kararı alındı. Sınavları online olan öğrencilerden bazıları bu durumdan memnun kalırken bazı öğrenciler ise süreden dolayı sınav stresi yaşayacaklarını düşünüp farklı sorunlar doğuracağı için bu durumdan memnun olmadı. 

‘Çanı yükseltecekler geçmek zor olacak’

Online sınavlardan memnun olmayan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Ümmü Yıldız, 'Online sınavlarda kopya çekme ihtimali çok yüksek, o yüzden bu durum çalışkan öğrencilere haksızlık oluyor. Çanı yükseltecekler geçmek zor olacak. Emeğimle yükselttiğim agnom düşerse çok üzülürüm. Ayrıca herkes aynı anda sınavlara girdiği için sistem çöktü sınavlar yarım kaldı sonuçlar ne olacak belli değil. Sınavların süresi de iyice stres yapmama neden oluyor' diye konuştu. 

‘Sınavlara gidip gelmek zaman kaybı olacaktı’ 

Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF), İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Nursena Tavlaşoğlu, online sınavlardan memnun kaldığını şu şekilde dile getirdi; 'Sınavların online olması benim için avantaj oldu. Çünkü ben KPPS çalışıyorum. Sınavlara gidip gelmek benim için zaman kaybı olacaktı. Şimdi bilgisayarımın başında sınavıma giriyorum ondan sonra da dersimin başına dönüyorum.'