Sınıf geçme şartları değişiyor!

Milli Eğitim Bakanı'nın son açıklaması büyük yankı uyandırırken, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yeni kararlar açıklandı. Okullarla ilgili son dakika açıklamasıyla birlikte sınıf tekrarı ve sınıfta kalma şartlarında değ

Tarih: 02.02.2024 23:56 Güncelleme: 02.02.2024 23:57
Sınıf geçme şartları değişiyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Milli Eğitim Bakanı'nın son açıklaması büyük yankı uyandırırken, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yeni kararlar açıklandı. Okullarla ilgili son dakika açıklamasıyla birlikte sınıf tekrarı ve sınıfta kalma şartlarında değişiklikler yapılacağı duyuruldu.

GÜRSOY: “GEÇ KALINMIŞ, İSABETLİ BİR UYGULAMA”

Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Gürsoy, "Yönetmeliğin sınıf geçme mevzuatı ile ilgili yapmış olduğu değişiklik, çalışan öğrenci ve çalışmayan öğrenciyi ayırmaya yönelik bir uygulamadır. Geç kalınmış, isabetli bir uygulamadır." dedi.

 

“ÇOCUKLARIN ÇABA SARFETMEDEN BİR ŞEY ELDE EDEMEYECEKLERİNİ ÖĞRENMELERİ ÖNEMLİDİR”

Gürsoy açıklamasında, öğrencilerin çalışmadan sınıf geçmesinin ileriki hayata hazırlık aşamasında çaba sarf etmeden başarı elde etmelerine yol açtığını belirtti. Bu durumun örtülü bir öğretim biçimi olduğunu ve öğrencilere gerçek anlamda öğrenme fırsatı tanımadığını vurgulayan Gürsoy, "Çalışmadan, çaba sarf etmeden bir şeyi elde edemeyeceklerini anlamaları önemlidir. Çocukların küçük yaşlarda deneyerek öğrenmeleri ve çaba sarf etmeleri, ileriki yaşamları için büyük önem taşır." şeklinde konuştu.

OLUMLU BİR ADIM

Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Gürsoy, yönetmelikte yapılan değişikliği olumlu bir adım olarak değerlendirerek, öğrencilerin daha sağlıklı bir öğrenme süreci geçirmelerini sağlayacak bu kararın önemli olduğunu belirtti.