‘Sınır tugayları’ geçit vermiyor

İnsan kaçakçılığını sınır ötesinde durdurma amacıyla oluşturulan 'sınır tugayları' sınırdan kaçak geçişleri engellemeye devam ediyor

Tarih: 07.09.2023 13:54
‘Sınır tugayları’ geçit vermiyor

İnsan kaçakçılığını sınır ötesinde durdurma amacıyla oluşturulan 'sınır tugayları' sınırdan kaçak geçişleri engellemeye devam ediyor, birlikler 2023'ün ilk 8 ayında aralarında başta PKK/YPG ve DEAŞ olmak üzere çeşitli terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 12 bin 506 kişinin Türkiye’ye yasa dışı geçişini önledi.

Milli İstihbarat Teşkilatı öncülüğünde Suriye Milli Ordusu bünyesinde kurulan sınır tugayları insan kaçakçılarına geçit vermiyor.

2021 yılında kurulan sınır tugayları Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat alanlarındaki birçok operasyona katılmıştı.

Sınır hattı boyunca görev yapan sınır tugayı birlikleri sınırdan yasa dışı geçişleri engellemek için canla başla çalışıyor.

Sınır tugayları bu yılın ilk 8 ayında aralarında PKK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere çeşitli terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 12 bin 506 kişinin yasa dışı yollarda Türkiye’ye geçişi, Suriye topraklarında engellendi.

Sınır tugaylarının Türkiye’ye geçmeye çalışan bir grubu takip edip yakaladığı anlar drone kamerasına yansıdı.