Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Çalıştayı Başladı

Sürekli Eğitim Merkezi´nde Atatürk Üniversitesi ve BTC işbirliğiyle Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Çalıştayı yapıldı. Çalıştaya katılan BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programlarının Mevcut Durumu ve Geleceğ

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Çalıştayı Başladı

 

Atatürk Üniversitesi ve BTC işbirliği ile iki gün sürecek ?Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programlarının Mevcut Durumu ve Geleceği? çalıştayı başladı. Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi´nde gerçekleştirilen çalıştayın açılış törenine Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan, BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Horasan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yakut, 15´i aşkın üniversiteden sivil savunma ve itfaiyecilik bölümlerinin akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

HEDEF, MUTLU İNSANLAR

Üniversite işbirliğiyle yapılan çalıştayların önemine vurgu yapan BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, ?Sosyal sorumluluk gereği boru hattı güzergâhında yer alan yerleşim birimlerinde sosyo-ekonomik katkı veren değişik programlar uyguluyoruz. Hedefimiz insanların bulunduğu yerde mutlu ve huzurlu şekilde hayatlarının devam etmesine katkıda bulunmaktır? dedi. Eğitimin başta gelen unsur olduğunu belirten Horasan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yakut ise, ?Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programlarının Mevcut Durumu ve Geleceği? çalıştayını hangi amaçlarla düzenlediklerini anlatarak programdan beklentilerini sıraladı. 

ÇALIŞTAY SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMLARINA İVME KAZANDIRACAK

BTC ve BIL ekiplerinin 2013 yılında boru hattının geçtiği güzergah üzerindeki itfaiye ekiplerinin kapasiteleri hakkında bir inceleme çalışması yaptıklarını belirten BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan, bunun sonucunda ilk olarak Ceyhan´da Yangın Eğitim Merkezi kurduklarını belirtti.

Aynı programın devamında gerçekleştirilen Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programlarının Mevcut Durumu ve Geleceği Çalıştayı ile de Meslek Yüksekokullarının temsilcilerini bir araya getiren bu çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti. Çalıştayın Meslek Yüksekokullarının Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programlarının ivme kazanmasına katkı sağlayacağını söyleyen Suna Ercan, başta Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI ve Düzenleme Kurulu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİN ADRESİ BTC

BTC şirketinin çok önemli destekler verdiğini hatırlatan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik, ?BTC´yi çok yakından tanıyorum. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çok güzel işler yapılmaya devam ediliyor. Düzenlenen bu çalıştaydan da çok güzel sonuçlar elde edileceğine inanıyorum? dedi. 

İki gün boyunca devam edecek olan çalıştay yarın sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erecek.