SİYAH KUŞBURNUNUN KİLOSU 80 TL’DEN SATILIYOR

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte siyah kuşburnu satışlarında artış yaşandı.

Tarih: 15.12.2023 00:10
SİYAH KUŞBURNUNUN KİLOSU 80 TL’DEN SATILIYOR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar için siyah kuşburnu çayının çok iyi geldiğini ifade eden aktarcı Hüseyin Bayrak, siyah kuşburnun kilosunun 80 TL’den satışa sunulduğunu vatandaşlar tarafından çok rağbet gördüğünü söyledi.

Bayrak,” Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte siyah kuşburnu satışlarında artış yaşandı. Şuanda vatandaşlarımız siyah kuşburnu ’ya rağbet gösteriyor. Kilosu 80 TL’den satışa sunuyoruz. Siyah kuşburnunun içindeki C vitamini, limona oranla 60 kat daha fazladır. Bunun dışında antiviral, anti bakteriyel, antioksidan içeriği ile solunum yolu, kanser, kolesterol, şeker ve böbrek rahatsızlıklarına karşı oldukça faydalıdır.”

SİYAH KUŞBURNU C VİTAMİNİ KAYNAĞI

“-C vitamini bakımından dünyanın en zengin meyvesi siyah kuşburnudur. Siyah kuşburnu ülkemizde yalnızca Gümüşhane, Bayburt, Ağrı, Erzurum'da yetişmektedir. C vitamini açısından zengin olan kuşburnu öksürük ve soğuk algınlığına karşı oldukça etkilidir. Kuşburnu artritik eklemler üzerinde oldukça etkilidir, arterit yakınmalarını hafifletmeye katkı sağlar. Kuşburnu cilt sağlığına yararlı katkılar sunmaktadır. Kuşburnu yağının kozmetik endüstrisinde uzun bir kullanım geçmişi vardır.”