ŞOFÖR SIKINTISI YAŞANIYOR

Erzurum’da rekor fiyatlara ulaşan benzin, motorin, LPG ve yedek parça fiyatlarının yanı sıra halk otobüsleri sahipleri bir de araçlarında çalıştıracak şoförler için ayrıca bir gider ödüyor.

Tarih: 28.12.2023 16:33
ŞOFÖR SIKINTISI YAŞANIYOR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Araç sahipleri bu giderlerle uğraşırken bir de aylardır  toplu taşımada çalışacak şoför bulamadığını ifade eden Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Hamza Özkan, otobüs şoförlerin birçoğunu Erzurum Büyükşehir belediyesi aldığını bu yüzden ise çalıştıracak şoför bulamadıklarını söyledi.

Özkan,” Artan ekonomik krizden dolay şoför bulmakta zorluk çekiyoruz. Araçlarımızda çalışacak şoför bulamıyoruz. Şoförler mevcut ücretlerle çalışmak istemiyor haklı olarak. Ancak özel halk otobüsü sahipleri de artan giderlerden dolayı fazla ücret veremiyor. Şoförlerin birçoğunu belediye aldı belediye aldığı içinde bizde şoför kalmadı. Bu anlamda birçok yere müracaat ettim. Şoför olarak gelenler oldu ama zannediyorlar ki biz belediyeyle bağlantılıyız ve gelen geri gitti. Biz de şoför bulamadığımız için böyle rastgele insanları çalıştırıyoruz çalıştırdığımız için de Gerek vatandaş gerekse bizler bu konuda mustarip ve rahatsızız ama şoför bulamıyoruz.”