Soğuk havada zor işçilik

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla soğuğa aldırış etmeden mesai yapmaya devam ediyor. Dondurucu soğukta yol çalışmalarını sürdüren ekipler, vatandaşların rahatı için 7/24 hazır kıta bekliyorlar.

Tarih: 27.12.2022 13:26
Soğuk havada zor işçilik

Talha KOCA

Erzurum dün sabaha dondurucu soğuk ve buzlanma ile uyandı. Hava sıcaklığını ölçen termometrelerin -7’yi gösterdiği kentte yollar buz tuttu. Vatandaşlar sabah saatlerinde karşılaştıkları soğuk karşısında sıkıntılı anlar yaşadı. Ancak Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını devam ettirdiler. 0’ın altında ki hava sıcaklığında çalışan belediye personelleri, vatandaşların rahatı, huzuru ve refahı için çalıştıklarını belirtti.  Yaptıkları yol ve çevre düzenlemelerinde soğuk ve dondurucu havaya aldırış etmeden çalışan ekipler “Etkili bir şekilde kar yağana dek yollarımızı yenileyeceğiz. Şu an da gereken düzenlemeleri yapıp, yer yer asfalt çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Şükrü Paşa Mahallesi’nde ki caddelerin onarım ve bakımlarını yapıyoruz." dedi. 

ALT YAPI ÇALIŞMALARI YOLLARI ETKİLİYOR

Araç yolları altından geçen logar ve kanalizasyon borularında aynı zamanda elektrik hatlarında yapılan çalışmalar esnasında, asfalt yolların yıprandığını ve dağıldığını belirten belediye personelleri “Ana caddeler de oluşan ciddi hasarlar yok ama alt yapı çalışmalarından dolayı hasar alan asfalt yollar tekrardan bakım gerektiriyor. Bizler de bu hasarların bakım ve onarımlarından sorumluyuz. Hava ne kadar soğuk olursa olsun onarım işlemlerini her türlü yaparak görevimizi yerine getiriyoruz.” söylediler.

KIŞIN YOLLAR ÇOK BOZULUYOR

Kış mevsiminin yoğun geçtiği kentte araç yolları eriyerek ve yıpranarak büyük çukurlar açılıyor. Her mevsim sonrası yenilenerek tekrar asfaltlanan yollardan vatandaş memnun, ancak kış mevsiminde kardan ve çamurdan etkilenerek yollarda oluşan çukurlardan dolayı vatandaşlar araçlarının hasar aldığını belirtirken bu konuda da bir çözüm yolu bulunması konusundan çağrı yaptılar. Geren işlemlerin yapılması konusunda da vatandaşlar, yetkililerden ricada bulundular.