Sokakta Yaşayan Dostlarımızı Hatırlama Zamanı

Her yıl 4 Nisan'da kutlanan Dünya Sokak Hayvanları Günü, sokaklarda yaşayan ve bakıma muhtaç olan hayvanlara dikkat çekmek için bir fırsat sunuyor.

Tarih: 04.04.2024 15:28
Sokakta Yaşayan Dostlarımızı Hatırlama Zamanı

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Sokak hayvanlarının haklarını ve refahını artırmak, toplumun farkındalığını artırmak ve onların yaşam kalitesini iyileştirmek için bir fırsat olarak kabul edilen dünya Sokak hayvanları günü dünya genelinde sokaklarda yaşayan kedi, köpek, kuş ve diğer hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek için çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Erzurum’da da bugün unutulmadı ve sokakta yaşayan hayvanlar için şehrin çeşitli noktalarına hayvan severler tarafından mama ile birlikte su bırakıldı. 

Hayvan severler, sokak hayvanlarının yaşadığı zorlukları, onların sağlık, beslenme ve barınma ihtiyaçlarına daha fazla dikkat çekilmesi gerektiğini ifade ederek “Dünya Sokak Hayvanları Günü, bu hayvanların korunması ve refahlarının artırılması için bir fırsat oluşturarak, toplumları harekete geçirmeyi amaçlamalı” diye aktardılar. 

“Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sadece bir günle sınırlı kalmamalı, sürekli bir çaba gerektirir. Bu nedenle, Dünya Sokak Hayvanları Günü, toplumların bu konuda sürekli olarak farkındalık yaratmasını ve sokak hayvanlarına destek olmasını teşvik etmek için bir başlangıç noktası olarak kabul edilmelidir”. 

“Erzurum genelinde, Dünya Sokak Hayvanları Günü kapsamında çeşitli etkinlikler ve kampanyalar düzenlenerek, sokak hayvanlarının hakları ve refahı için farkındalık oluşturulmalı” söylemlerinde bulundular.