SOMA MADEN FACİASINI UNUTMADIK

Manisa Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın üçüncü yıldönümü dolayısıyla Koopİş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul, mesaj yayımladı.

Tarih: 13.05.2023 13:44
SOMA MADEN FACİASINI UNUTMADIK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Soma maden faciasını unutmadıklarını, hayatını kaybeden tüm emekçileri saygı ve rahmetle andığını ifade eden Koopİş Sendikası Erzurum Şube Başkan Tarık Toğrul,  iş kazalarının tekrar  yaşanmaması ve gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini söyledi.

 Toğrul,” Ülkemizin en büyük felaketlerinden birisi olarak tarihe geçen Soma Maden Faciasının 9. yılında, kaybettiğimiz 301 madencimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Soma’da yaşanan felaket ülkemizde uygulanan özelleştirme politikaların maden işletmelerini getirdiği durumu gözler önüne sermişti. Yıllar boyunca uygulanan özelleştirmelerle kamu madenciliğinin yok edilmesinin, işçilerin sendikasızlaştırılmasının ve kötü çalışma sisteminin dayatılmasının madenleri işçiler için ne kadar güvensiz yerler haline getirdiğini bu faciayla gördük. Uzun bir geçmişe dayanan madencilik bilgi ve birikiminin yok sayılarak teknik bilgi ve alt yapı olarak yetersiz, deneyimsiz şirketlerin kar hırsıyla işlettikleri madenlerin taşıdıkları tehlikeleri acı biçimde deneyimledik. Büyük Soma faciasında 301 madencimizin hayatını kaybetmesi siyasi iktidarın sorumsuzluğunun bir göstergesidir. Soma’yı unutmadık, unutmayacağız.  İnsanca yaşayabileceğimiz bir ülke ve insani koşullarda insanımızın çalışabileceği iş koşullarının bir an evvel oluşturulması taraftarıyız. Ülkemizin bir daha böyle bir olayla, iş kazaları ile karşılaşmamasını diliyoruz. Bunun haricinde de geçmişten ders alınarak bundan sonra da ülkemizde böyle iş kazalarının tekrar etmemesi için gerekli önlemlerin alınmasın istiyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle Soma’da, diğer maden ve iş kazalarında yaşamlarını yitiren tüm işçilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına sabır diliyorum.”