Sosyal medyada ?hayali kayıp çocuk´ yalanına dikkat! Bu tuzağa düşme Erzurum!

Son günlerde yaşanan çocuk ölümleri, gezici zihniyeti harekete geçirdi. Sosyal medyadan hayali kayıp çocuk resimleri paylaşımları yapan hainler, vatandaş arasında korku ve panik havası oluşturarak devleti ile vatandaşını karşı karşıya getirmeye çalışıyorl

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sosyal medyada ?hayali kayıp çocuk´ yalanına dikkat!     Bu tuzağa düşme Erzurum!

 

Sinan AYDIN

 

Ankara´da kaybolan Eylül´den kötü haber gelmesinin ardından önceki günde Ağrı´da 18 gündür kayıp olan Leyla Aydemir´in cansız bedeni bulunmuştu. Türkiye son dönemde çocuklara yönelik cinsel istismar, taciz ve cinayetler nedeniyle üzüntülü günler geçirirken, Türkiye düşmanları da bu işten nemalanmanın peşine düştü. Bu kapsamda, gezici zihniyet yeniden sahneye koyuldu. Sosyal medyadan çocuk fotoğrafları paylaşıp kayıp olduğuna dair bilgiler veren bu tür kişilerin yaptıkları paylaşımların asılsız ve düzmece olduğu ortaya çıktı.

 

GEZİCİ ZİHNİYET ERZURUM İÇİN DE DEVREDE

 

Bu tür paylaşımlardan biri de Erzurum´da sıkılıkla yayılıyor. Önceki gün yapılan bir paylaşımda, kim olduğu bilinmeyen bir kız çocuğunun fotoğrafı konulup altına da bazı yalan bilgiler yazılarak Erzurum´un Şükrüpaşa semtinden kayıp olduğu iddia edildi. Bazı vatandaşlarda bu paylaşıma itibar edip paylaşım yaparak bilmeden de olsa art niyetli zihniyetin tuzağına düştüler. Emniyet güçleri kendilerine böyle bir kayıp vakası gelmediğini belirtince, olayın yalan olduğu ortaya çıktı. Kayıp müracaatında verilen telefon numarasının da sürekli kapalı ve ulaşılamaz durumda olması, olayın bir provokasyon olduğunu gözler önüne serdi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları uyararak bu tür provoke amaçlı paylaşımlara itibar edilmemesini istediler. Vatandaşların sosyal medya teröristlerine karşı uyarıldığı açıklamada, gezici zihniyetin zaman zaman sahneye çıkma çabasının kayıp çocuk vakalarında da devam ettiği, halk arasında bu yolla panik ve korlu havası oluşturup devlet ve hükümet ile vatandaşın karşı karşıya getirilmek istendiği ifade edilerek, resmi ağızlardan açıklama yapılmadan hiçbir duyuru ve paylaşıma inanılmaması ve itibar edilmemesi istendi.