“SPOR SALONLARI ERZURUM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

-Erzurum’da spor salonları olmazsa olmadır.

Tarih: 20.07.2023 16:59
“SPOR SALONLARI ERZURUM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ 

-Gençlerin en büyük aktivitelerinden birisi spor salonlarıdır. 

-İnsanlar fit olmak için birbirleriyle yarışıyorlar.

Hayatın stresinden kaçmanın en iyi yollarından birisi spordur. Sağlıklı kilo vermek ya da formlarını korumak isteyen kişiler ilk olarak spor yapmayı ve dengeli bir şekilde beslenmeyi önemsiyor. Bireylerin tercihleri göz önünde bulundurulduğunda ise çoğu kişinin ilk olarak spor yapmaya yöneldiği görülüyor. Genellikle bireyler evde ya da spor salonlarında spor yaparak kilo vermeyi hedefliyor. Fakat günümüzde birçok kişinin spor salonuna gitmek istediği biliniyor. Çünkü Spor salonuna gitmenin faydalarının sayılamayacak kadar çok olduğu görülüyor. 

“Motivasyonunuz Artar, profesyonel destek alabilirsiniz ve sosyalleşebilirsiniz”

Spor salonlarına giden insanların hayatlarına daha kolay odaklandıklarını ve arkadaş ortamına daha rahat ayak uydurabildiğini ifade eden fıtness eğitmeni Emir Alan, spor salonlarına giderek kilo vermek, hacim kazanmak isteyenlerin çok fazla olduğunu dile getirdi. 

Alan, “Bireyler kilo vermek veya formlarını korumak için ne kadar istekli olursa olsun çoğu zaman motivasyon kaybından dolayı bu istekliliklerine devam edemiyor. Özellikle evde spor yapan kişilerin motivasyonlarını daha kolay kaybettikleri ve amaçlarından vazgeçtikleri biliniyor. Spor salonuna gitmenin faydaları, dendiğinde ise herkesin aklına gelen ilk faydalardan birisi motivasyon ile ilgilidir. Genellikle spor salonuna giden kişiler daha kolay bir şekilde sporlarına ve yaşamlarına motive olabilmekte ve böylece kendi amaçlarına daha kolay ulaşabilmektedir. Spor salonuna gitmenin bir diğer faydası da kişilerin alabileceği desteklerdir. Genellikle spor salonlarında bireylere yardımcı olan eğitmenler yani personel eğitmenler görev alır. Personel eğitmenlerin bir bölümü ücretli bir şekilde eğitim ve danışmanlık sağlıyor olsa da gün içerisinde bir hareket hakkında ya da konu hakkında bilgi almak isteyen kişilere yardımcı oluyor. Bu nedenle spor salonlarına gitmek kişilerin istedikleri konular hakkında bilgi almalarını kolaylaştırırken belirli hareketleri hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarına yardımcı da olabiliyor. Spor salonlarına giderek kilo vermek, hacim kazanmak ya da kilo kontrolü yapmak isteyen kişi sayısının bir hayli fazla olduğu biliniyor. Bu da aslına bakıldığında spor salonuna gitmenin faydalarının artmasına yardımcı olmaktadır. Çünkü spor salonuna giden kişiler farklı kişiler ile iletişime geçebilmekte ve sosyalleşebilmektedir. Kısacası spor salonlarında spor yapmak kendinizi geliştirmenize yardımcı olurken arkadaş çevrenizin çoğalmasında da büyük rol oynuyor.”