SSK´lı sayısı 90 bini aştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başlattığı Çalışma hayatında Milli Seferberlik programından toplamda 10 Bin iş yerinin bulunduğu Erzurum´da 7 Bin 353 iş yeri faydalandı. SGK Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş, ?Program kapsamında oldukça iyi bir r

Tarih: 01.01.0001 00:00
SSK´lı sayısı 90 bini aştı

 

Nesrin Çetinkaya

SGK Erzurum İl Müdürü Nizamettin Durmuş, SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı´nın avantajlarından da bahsetti.  Program kapsamında Erzurum´da ciddi bir başarı elde edildiğini kaydeden Durmuş, 7 Bin 353 işyerinin teşvikten yararlandığını açıkladı. Durmuş, ayrıca yapılandırmadan faydalanan işverenlerinde programdan faydalandığını aktardı.

Yapılandırmadan faydalanan vatandaşlar aynı zamanda Çalışma hayatında Milli seferberlik programının sunduğu avantajlardan da faydalanıyor. Taksitlerini zamanında ödeyen işyerlerinin 2016 yılına ilave olarak 2017 yılında yapmış oldukları artı istihdam kapsamında işe aldıkları personelin SGK prim ödemeleri de devlet tarafından karşılanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nizamettin Durmuş, ?Yapılandırmadan faydalanan ve taksitlerini zamanında ödeyen işverenler, aynı zamanda Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı´ndan da yararlanıyorlar. Nedir bu Milli Seferberlik Programı, işe alınan her bir elemanın tüm SGK primlerinin devlet tarafından karşılandığı teşvik programı. Burada hem bir maddi kazançları oluyor, hem de kamu kurumlarının açmış olduğu ihalelerden yararlanma hakkına sahip oluyorlar. Kamuyla herhangi bir şekilde ilintili işlem yaptıklarında da bizden borç yok yazısı alma hakkı da kazanıyorlar? dedi.

?ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK KAPSAMINDA OLDUKÇA İYİ BİR RAKAM YAKALADIK?

Toplam sigortalı sayısının 90 Bin 791 olduğunu bildiren Durmuş, Çalışma hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında oldukça iyi bir rakam yakaladıklarını söyleyerek, ?  Bununla ilgili küçük bir istatistik vermek gerekirse, Erzurum´da bizim şuanda toplamda 10 Bin iş yerimiz var. Bu 10 Bin iş yerinin 635´i kamu, 9 Bin 972´si özel sektör. Burada toplam sigortalı sayımız 90 Bin 791, bu iyi bir rakam. Çalışma hayatında Milli Seferberlik kapsamında oldukça iyi bir rakam yakaladık. Devam etiğimiz de bunların 7 bin 353´ü verilen teşviklerden yararlanıyor, 2 bin 19´u ise teşviklerden yararlanmıyor. Bunun manası şu, 7 bin 353 iş yerinde çalışan toplam 36 bin sigortalımızdan dolayı bu işyerlerimiz teşvik alıyorlar. Bunun Erzurum ekonomisine katkısı şu, 7 Milyon 570 lira Erzurum piyasasında kalıyor. Biz bu miktarı daha da artırmaya çalışıyoruz. Yani hem işverenlerimiz teşvikten yararlanacaklar, hem de daha az prim ödemek suretiyle elde etmiş oldukları tasarrufla kendi işlerini daha iyi yürütecekler.?

Bunun yanı sora tabi bizim 21 Bin civarında BAĞ-Kur´lumuz var. bunların7 Bini Tarım BAĞ-KUR´u, 14 Bini ise Esnaf BAĞ-KUR´u. Bunlarda da şuanda 6 Bin sigortalımız teşvikten yaralanıyor, Erzurum piyasasına katkıları ise 600 Bin TL. Burada da bizim hedefimiz bu çıtayı biraz daha yükseltmek. Onun için bizim vatandaşlarımızdan, işverenlerimizden, sigortalılarımızdan talebimiz şu, gerek 6736 sayılı kanun, gerek 7020 sayılı kanun olsun, af yasalarını iyi bir şekilde değerlendirsinler, son ödeme tercihlerini geçirmesinler ve teşviklerden yararlanmaya devam etsinler? ifadelerine yer verdi.