Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları Ankara’da buluşuyor!

Staj ve Çıraklık Federasyonu, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetini duyurmak adına ANITPARK’ta toplanıp meclise seslenecek.

Tarih: 26.12.2023 00:57
Staj ve Çıraklık Sigortası mağdurları Ankara’da buluşuyor!

Staj ve Çıraklık sigortası mağduriyeti devam ediyor. Staj ve Çıraklık Federasyonu yönetimi bu mağduriyetin giderilmesi için Ankara’da ki mağdurlara duyuru niteliğinde bir mesaj yayınladı.

Federasyon yönetiminin yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi.

“1986 da yürürlüğe giren 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ile mağduriyet artmaya devam ediyor. Elimize verilen SSK kartları ile sigortanız başladı dediler, çok şanslısınız herkesten önce emekli olacaksınız dediler, bizler de inanıp yeni bir sigorta başlangıcına gerek duymadık. Daha sonra üniversitelere gittik, askere gittik. Ne de olsa devletin verdiği sigortamız var dedik. Askerlik dönüşü hemen iş bulamadık. 2000 sonrası iş hayatına atıldık. 2008 sonrası aldığımız bir haber ile SSK girişlerimizin geçersiz olduğunu öğrendik. Meğer bizlere yapılan kısa kol denilen sağlık sigortasıymış. Zaten bizlerin o dönem anne-babadan sigortalarımız vardı. TC kimlik numarasının olmadığı bir dönemde, e-devlet sistemi ve çalışma hayatının olmadığı zamanda, SSK’ların önünde günlerce kuyruk oluştuğu dönemde, 15-16 yaşlarımızda daha net bilgiyi nasıl öğrenebildik? Günümüzdeki mücadelemiz budur. 15 dernek ile oluşturduğumuz federasyonumuz ile beraber tüm mağdur arkadaşlarımızdan, tüm medyadan, tüm siyasilerden ve tüm halkımızdan bu mağduriyetimize destek bekliyoruz. Tek isteğimiz 3308 sayılı kanunun yeniden düzenlenip, SSK kartımızda yazan ve e-devlette görünen ilk işe giriş tarihimizin SSK başlangıcı olarak kabul edilmesidir.” 

Yönetim, yayınladıkları mesajın sonunda, federasyon olarak 14 Ocak 2024 de Ankara ANITPARK’tan meclise sesleneceklerini ve tüm staj ve çırak mağduriyeti yaşayan vatandaşları beklediklerini ifade etti.