Sürücülere Önemli Uyarı: Trafik Sigortalarında Yeni Dönem Başladı!

Sürücüler için önemli bir gelişme yaşandı: Trafik sigortalarında yeni bir dönem bugün itibarıyla başladı.

Tarih: 24.02.2024 11:56
Sürücülere Önemli Uyarı: Trafik Sigortalarında Yeni Dönem Başladı!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Sürücüler için önemli bir gelişme yaşandı: Trafik sigortalarında yeni bir dönem bugün itibarıyla başladı. 

Riskli sürücülerin sigorta şirketlerinden teklif almakta zorlandığı biliniyordu. Ancak artık bu durum değişiyor!

SEDDK DEVREYE GİRDİ!

Bu konuda Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) devreye girdi. Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde oluşturulan platforma sigorta şirketlerinin üye olması zorunlu hale getirildi ve firmalar bu sisteme entegre edildi. Ayrıca, 17 bin sigorta acentesinin üyelik sürecinin ve üyelik ücreti ödeme şartlarının isteğe bağlı olacağı ifade edildi.

SEDDK'nın geçmişte yayımladığı genelgeye göre, şirketler süreçlerini bu platform üzerinden organik olarak yürütebilecekler. Teklif süreci ise iki aşamalı olacak: Sürücüler 10 dakika içinde teklif alabilecek ve sigortalı onay verdiğinde ikinci aşama başlayacak. Bu sayede acenteler diğer sigorta şirketlerinden de teklif alabilecekler.

ŞİRKETLERE SIKI DENETLEME GELİYOR!

Ayrıca, şirketlerin teklif vermemesi veya verilen teklifin gün sonuna kadar poliçeye dönüştürülmemesi, poliçe düzenlemekten kaçınma olarak kabul edilecek. Sistem üzerinden teklif vermeyen şirketler hızlı bir şekilde tespit edilecek ve acenteler müşteri portföyüne zarar verecek herhangi bir düzenleme yapamayacaklar.

Yayımlanan genelgeye göre, düzenlemenin bugünden itibaren yürürlüğe girdiği ve uygulanmaya başlandığı öğrenildi. Platform üzerinden aracılık yapılacak sözleşmelerde teminat mektubu ile kefalet sigortasının istenmeyeceği belirtildi. Ayrıca, sigorta şirketleri acenteye sadece tek bir şirketle çalışması gerektiğine dair kısıtlama getiremeyecekler.