Sürüleri doldu Nihayet kalkıyor!

Şehir esnafının şikayeti olarak gündeme getirdiğimiz Yakutiye Kent Meydanı´nda kurulan pazar alanı, nihayet sürelerinin dolması ile kaldırılıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Sürüleri doldu Nihayet kalkıyor!

Nesrin Çetinkaya

Farklı illerden gelerek şehrin en işlek ve en gözde mekânlarından olan Yakutiye Kent Meydanı´nda kurulan pazarlarda satış yapan kişiler sürelerinin dolması ile birlikte şehirden ayırılıyor. Çok yüksek fiyatlarda kira ödediklerini beyan eden Erzurum esnafı, belediyelerden alınan izinlerle şehrin en merkezi noktasında ticaret yapan kişilerden duydukları rahatsızlıkları, GÜNEBAKIŞ aracılığıyla gündeme taşımıştı. Pazarın meydandan kaldırılması ile Erzurum esnafı rahat bir nefes alacak, tarihi Yakutiye Medresesi de karmaşadan kurtulmuş olacak.

PAZAR KALKIYOR, ESNAF MUTLU

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan esnaf Kadir Demir, ?Yakutiye Kent Meydan´ında kurulan pazarda Erzurum´un yerli esnafı yoktu, Erzurum´a özgü ürünler yoktu. Bu kişiler farklı illerden gelerek, belediyelerden aldıkları izinlerle satış yapıyorlardı. Biz çok yüksek fiyatlarda kira ödüyoruz. Hal böyle olunca satış yapamaz hale geldik. Sizin aracılığınızla da rahatsızlıklarımızı belirttik, çözüm istedik. Çok şükür şuanda Pazar alanı kaldırılıyor. Süreleri dolduğu için şehirden gidiyorlar. Şimdi de başka illere giderek orada tezgâh açacaklar. Biz bu kişilerin şehirde olduğu süre boyunca mağdur olduk, yeri geldi siftah yapamadık. Kısacası zarar ettik. Satılan ürünlerin hiçbir özelliği yoktu, çoğu uydurma şeylerdi. Pazarın kaldırılmasıyla daha rahat bir nefes alacağız en azından. Bunun yanında Yakutiye Kent Meydanı şehrin en gözde alanlarından birisi. Önünde kurulan Pazar tarihi yapıyı da kirletiyordu, verilen görüntü de hoş değildi. Bu açıdan da iyi oldu. Yapının önü de açılacak bu sayede, insanlar rahatlıkla gezip dolaşabilecek. Karmaşadan, karışıklıktan uzak bir görüntü daha iyi elbette. Şuanda pazarın kalkması ve pazarda iş yapan esnafın gitmesiyle eski düzene kavuşacağız. Bunun içinde mutluyuz Erzurum esnafı olarak? ifadelerine yer verdi.