Süs havuzlarında serinleme sezonu başladı Aileler aman dikkat!

Havaların ısınmasıyla birlikte süs havuzları da çocuklarla doldu. Uzmanların ?sağlıksız? uyarısına aldırış etmeyen çocuklar, kirli sularda serinleyiverdiler.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Süs havuzlarında serinleme sezonu başladı  Aileler aman dikkat!

Günebakış/Dilek BAYRAK

Termometrelerin 23 dereceyi gösterdiği Erzurum´da çocuklar serinlemek için süs havuzlarına koştu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da süs havuzlarında serinlemeye çalışan çocuklar, çevredekilerin ?pis su´ uyarısını dikkate almadılar.

Büyükşehir Belediyesi personelinin müdahalesiyle süs havuzlarından çıkan çocuklar, ?ne yapalım çok eğlenceli? diyerek yaptıklarını savunurlarken, uzmanlar da, işin tehlikeli boyutuna dikkat çektiler.

UZMANLAR AİLELERİ UYARDI

Konuya ilişkin uzmanlarca yapılan açıklamalarda, ?Havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar, caddelerde, parklarda süs için kurulan havuzlara girerek hem serinliyor hem eğleniyor. Ancak çocuklar her an yaralanma, elektrik akımına kapılma ve çok sayıda bulaşıcı hastalık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun farkında bile değiller. Mermer ya da seramik olan havuzlarda kaygan zeminlere çıplak ayakla basan çocuklar her an düşme tehlikesi yaşıyor. Islak zeminde düşmeye bağlı kafa travmalarının ölümcül sonuçları olabilir. Ayrıca havuzlarda aydınlatma için kullanılan elektrik sistemlerinin ise büyük tehlike oluşturmaktadır. Açıkta kalan bir kablo nedeniyle çocukların elektrik akımına kapılabilir ve ölümle sonuçlanabilir? vurgularıyla aileler uyarılıyor.